Els nens de Sant Ildefons en ple sorteig de la Grossa de Nadal

El canvi amb la Loteria de Nadal aquest estiu que molts donen per fet

La Loteria de Nadal porta a la venda des del 12 de juliol

Tot i que encara queden diversos mesos perquè se celebri el Sorteig de Nadal, no hi ha dubte que, un any més, ha aconseguit demostrar ser un dels més esperats per tots els participants.

Des del passat 12 de juliol, la Loteria de Nadal ja està a la venda a les administracions espanyoles. I encara que només han passat uns dies des de l'inici de la campanya d'estiu, i per això no hi ha números oficials de vendes, s'està veient que tindrà un gran èxit.

S'espera que aquest estiu es vengui més Loteria de Nadal

A Confidencial Digital recullen que, segons fonts de l'Agrupació Nacional d'Associacions Provincials d'Administradors de Loteries (Anapal), aquest estiu s'espera vendre entre un 5% i un 10% dels dècims disponibles per a tot l'any.

Aquesta és una previsió amb què també coincideixen des de Loteries i Apostes de l'Estat. Si fos així, la compra durant l'estiu dels dècims nadalencs seria el doble respecte al 2022. L'any passat, en aquest sentit, el percentatge es va quedar en un 2%.

La mà d'un home assenyalant un dècim de la Loteria de Nadal
La venda de dècims de la Loteria de Nadal durant l'estiu es duplicarà aquest any | EFE

Però una de les coses que cal tenir en compte és que l'època estival sol ser una de les més fortes pel que fa a la venda de Loteria de Nadal. De moment, a causa del curt període que portem de campanya, encara no es poden conèixer números oficials.

Tot i això, d'acord amb les previsions, aquest any se superaran les vendes en comparació dels anteriors. Tanmateix, els experts recomanen precaució, ja que «sempre poden ocórrer circumstàncies que facin que la venda es modifiqui».

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

La raó de l'èxit de la Loteria de Nadal durant l'estiu

També des d'Anapal indiquen que, durant el període de vacances d'estiu, són moltes les persones que tenen la tradició d'adquirir els seus dècims nadalencs. Concretament, ho fan als seus llocs de descans, com a record del viatge.

Una altra raó d'adquirir la Loteria de Nadal a la destinació de vacances es relaciona amb la superstició. Moltes persones creuen que, si la loteria va caure en un lloc, hi ha més possibilitats que ho torni a fer. Això les porta a comprar a aquesta administració.

Aquest canvi a la Loteria de Nadal fa més difícil que toqui

El 2022 van faltar dècims. Això ha fet que Loteries i Apostes de l'Estat hagi augmentat, per a aquest 2023, el nombre de butlletes. L'objectiu és que no tornin a aparèixer problemes com els que es van viure el mes de desembre de l'any passat.

En total, seran cinc les noves sèries que es posaran a la venda. Això fa que es passi de les 185.000 sèries i s'incrementi la xifra en 100.000 números més. Aquest augment, molt significatiu, fa que les probabilitats de guanyar 'El Gordo' baixin de manera considerable.

Mà dreta d'una dona amb anell, agafant diners d'una finestreta
La venda de dècims de la Loteria de Nadal durant l'estiu es duplicarà aquest any | Getty Images

Ja s'han vist les primeres cues per comprar els dècims

Aquest mes de juliol ja són moltes les persones que se n'han anat de vacances o que estan planejant sortir de viatge properament. Tot i això, també són diverses les que ja pensen en la possibilitat de guanyar la Loteria de Nadal.

Per aquest motiu, ja s'han pogut veure les primeres cues a administracions de renom, com és el cas de Doña Manolita, a Madrid. I és que molts turistes s'han acostat a comprar-ne els dècims.

Tot i això, encara que s'han vist llargues cues al lloc, des d'Anapal destaquen que a Madrid no és on més loteria es ven de cara al desembre. Al seu lloc, la superen les ciutats del nord, així com les del Llevant, a causa de l'augment dels turistes.