Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb carret de la compra i bossa de Mercadona i cercle vermell amb mans subjectant telèfon mòbil

El canvi substancial que arribarà als supermercats de tot Espanya

L'evolució tecnològica és imparable i Espanya introduirà pròximament un servei que ja existeix a altres països

La tecnologia ha crescut a passos de gegant els últims anys. Els mòbils han anat adoptant funcions bàsiques de la nostra vida quotidiana, i aquesta evolució digital sembla imparable. Un dels grans exemples són les transaccions de diners, ja que cada cop més gent paga a través del seu smartphone.

Els temps canvien i els serveis s'adapten a les noves tendències. Els supermercats no es volen quedar enrere i, per això, faran modificacions. Sembla que l'ús de monedes per desbloquejar els carros de la compra és a prop d'arribar al seu final.

Els carros de la compra funcionaran a través del mòbil

Encara no es coneix la data per implementar aquest nou sistema, però els carrets es podran utilitzar apropant el dispositiu mòbil a un lector NFC. Aquesta eina permet que dos aparells es comuniquin de forma inalàmbrica si estan a una distància curta entre tots dos, i ja està disponible en aplicacions com el TMB. Els ciutadans de Catalunya ja poden recarregar les targetes per moure's en transport públic passant-la per la part posterior del telèfon.

El principal propòsit d'aquesta innovació és agilitzar les compres i que tot sigui molt més ràpid. A més, tots els productes que estiguin al carro es registraran automàticament, i s'evitaran les cues a les caixes i l'escaneig de tots els aliments. Els ciutadans estalviaran temps i tot serà molt més eficaç.

Tot aquest sistema continua en fase de proves i les funcionalitats s'estan definint. El més probable és que s'instal·li el lector NFC, però, si no és així, els consumidors podran desbloquejar els carros escanejant un codi QR amb el telèfon.

Imatge de fons de diversos carros de la compra buits al carrer, amb una imatge en primer pla d'una dona sorpresa
Els ciutadans podran desbloquejar els carrets de la compra des del mòbil | Getty Images

A l'usuari se li cobrarà una petita fiança en agafar el carret, que es tornarà en finalitzar la compra. Un procés similar a l'actual on, després d'introduir la moneda, es recupera en deixar el carro al vostre lloc.

Aquest sistema ja està en ús a altres països

Alemanya, Suècia i el Japó ja compten amb aquests nous carretons de la compra. Aquest servei és un èxit, i la seva arribada a Espanya serà una realitat en qüestió de temps. Tot i això, els supermercats no són els únics que adopten noves eines digitals.

Els caixers automàtics també estan incorporant lectors NFC perquè els clients puguin retirar diners. La targeta de crèdit està perdent pes, les entitats bancàries ho saben i ajusten els serveis per satisfer les necessitats de la població.