Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'una persona ficant cartes a una bústia, una altra imatge d'un home en primer pla amb gest pensatiu i una emoticona sobre el cap amb un signe d'alerta

La carta de la DGT que començaran a rebre molts conductors al maig

La Direcció General de Trànsit sol enviar les vostres notificacions per correu postal i algunes són molt importants

Des de la Direcció General de Trànsit (DGT), tenen molt en compte la seguretat dels conductors. De manera general, l'organisme sol enviar diferents notificacions als seus domicilis, que majoritàriament són multes o infraccions.

Com que són cartes en què cal pagar, són molts els que prefereixen no rebre aquest tipus de comunicacions. Tot i això, és important tenir en compte que no sempre és així, per la qual cosa el més recomanable és acceptar sempre la carta que arribi.

Aquesta és la carta de la DGT que no pots rebutjar

En concret, hi ha una carta de la DGT que has d'acceptar si t'arriba els pròxims dies. Es tracta d'una supervisió dels vehicles propis, per la qual cosa pot contenir informació important i del teu interès.

Aquest tipus de comunicacions poden arribar acompanyades de trucades a revisió per part dels fabricants, per exemple. Això passa quan un model compta amb algun desperfecte, necessitant que es dugui a terme un ajustament.

En cas que això passés, encara que no és el més comú, el propietari del vehicle rebrà la notificació al seu domicili. Per això, és important no rebutjar les cartes que rebis de la DGT, ja que poden ser de gran importància. Així que vigila bé si t'arriba una carta d'aquesta mena aquest mes de maig, no la passis per alt.

Un home al volant, d'esquena, ia la dreta, un mecànic amb el polze enlaire
Aquesta carta es pot relacionar amb una possible revisió tècnica per part del fabricant del vehicle | Getty Images Pro, Pexels

La DGT utilitza diferents vies de comunicació

Aquestes cartes estan relacionades amb la seguretat del vehicle, cosa que afecta el propietari i els acompanyants del conductor. De manera general, aquestes revisions solen ser problemes de fàbrica, per la qual cosa no tenen cost extra i cal dur-les a terme.

Per la seva banda, cal tenir en compte que la DGT té a la seva disposició diferents canals de comunicació per fer les notificacions corresponents als conductors. Tot i això, la més comuna sol ser el correu postal.

Per això, és imprescindible saber que, en rebre una carta de Trànsit, aquesta no sempre ha de ser una multa o infracció. També pot ser un avís important estretament relacionat amb la seguretat. Són vitals per evitar accidents.