Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un home caminant sota la pluja.

Canvi brusc de temps a partir d'avui a Catalunya: pluges fortes i arriba el fred

Aquest divendres a la tarda ja s'esperen ruixats intensos que poden afectar qualsevol punt del país | Dissabte i diumenge continuarà la mateixa tònica

La tardor ja és aquí. Aquesta passada matinada, quan passaven quatre minuts de les tres, hem canviat oficialment d'estació. No serà un canvi irrisòri, ja que la tardor arriba en forma de ruixats abundants, tempestes i baixada de les temperatures.

Ho notarem sobretot a partir d'avui divendres al migdia. Segons el Meteocat, avui a la tarda ja s'esperen ruixats localment intensos que poden afectar qualsevol punt del país. Les pluges avançaran d'est cap a oest i de mar cap a terra. Per la qual cosa, s'espera que sobretot avui al vespre caiguin ruixats importants al sector central del litoral i prelitoral, i a la costa. 

Imatge del temps a Catalunya per divendres, 23 de setembre.
Aquest divendres, a partir de la tarda, plourà a tot Catalunya. | Meteocat

I compte, perquè potser haurem de començar a fer el canvi d'armari. I és que el front de pluges anirà acompanyat aquest cap de setmana de l'arribada d'aire fred que farà que les temperatures comencin a baixar a tot Catalunya. 

Avui a la nit, la càrrega forta

En altres paraules, durant la tarda en molts punts de la geografia catalana només hi farà allò del xirimiri. Serà a partir del vespre quan canviarà el panorama. La part més activa dels ruixats arribarà de nit i matinada, i guanyaran més intensitat sobretot quan arribin a la línia de la costa. 

De fet, els avisos per pluges intenses del Meteocat assenyalen les comarques del Baix Penedès, l'Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Barcelonès i el Maresme com les zones on podrien caure xàfecs més abundants al llarg d'aquest divendres a partir de la tarda. 

Dissabte de pluja generalitzada

Si bé és cert que, a mig matí de dissabte, el temps donarà una treva, també ho és que s'esperen pluges durant tot el dia. A partir del final del matí, i sobretot durant la tarda, s'esperen ruixats, que es concentraran al terç nord, punts de la Catalunya Central, quadrant nord-est i resta del sector central del litoral i prelitoral. 

La precipitació serà d'intensitat entre feble i moderada, però pot ser localment forta de matinada. A més a més, no es descarten tempestes. Els avisos per intensitat de pluja de dissabte, 24 de setembre, s'estenen al Baix Penedès, l'Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Barcelonès, el Maresme i la Selva.  

Els ruixats faran que la temperatura baixi, sobretot a l'interior, per la qual cosa començarem a notar la sensació del canvi d'estació. 

Diumenge, treva 

Diumenge el temps experimentarà una petita treva. La tendència anirà millorant, tot i que es poden produir ruixats esporàdics. Al llarg del matí s'esperen ruixats febles a la costa de Barcelona i a la Catalunya central, tot i que les pluges poden ser minses. 

Això sí, diumenge ja notarem el canvi de temperatura, ja que segons el Meteocat s'espera que aquesta sigui moderadament més baixa ja a tota la geografia catalana.