IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les prestacions dels ERTO no es cobraran el dia 10 de maig

El Ministeri de Treball ha reforçat les oficines d'ocupació per a agilitzar la gran demanda d'ERTOs

Cua davant d'una oficina de Treball de la Comunitat de Madrid
El Ministeri de Treball ha modificat la data de pagament de les prestacions | CatalunyaDiari

La crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha deixat molts treballadors a l'atur. Les empreses, incapaces de garantir la seva activitat i amb això els llocs de treball, han optat per fer ERTOs (Expedients de regulació temporal d'ocupació) a un gran nombre d'empleats.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Nova data de pagament de prestacions

Això ha provocat que la tramitació d'expedients s'hagi vist desbordada i molts no hagin pogut cobrar la prestació aquest mes d'abril. Són més de 4,5 milions les persones afectades per aquesta mesura i l'Administració central ha estat incapaç de fer front a tanta demanda.

El govern espanyol ja s'ha posat mans a l'obra per garantir que al maig totes les prestacions d'atur puguin ser cobrades abans del dia 10, i per això, mitjançant un acord amb la banca el passat 17 d'abril, s'ha compromès al fet que totes les prestacions siguin abonades el 3 de maig. 

Prop de 80.000 prestacions diàries són tramitades pel SEPE i tot indica que el ritme per donar sortida a totes i cadascuna d'elles no serà suficient per garantir que siguin resoltes abans que acabi el mes d'abril, termini donat perquè les prestacions siguin cobrades al maig, per la qual cosa l'abonament de moltes peticions es podria endarrerir fins al mes de juny.

Les oficines d'ocupació estan al límit i no compten amb personal suficient que ajudi en la tramitació dels expedients, per això el Ministeri de Treball no ha tingut més remei que reforçar les oficines comptant amb interins procedents de les borses de treball per tal d'agilitzar els tràmits burocràtics per donar sortida als ERTO. A més, l'atenció telefònica també ha estat reforçada amb la contractació d'una empresa.

Coneix si el teu ERTO ha estat aprovat pel ministeri

Per saber si l'expedient de regulació ha estat aprovat pel ministeri, els afectats podran dirigir-se a la web del SEPE i, seguint les indicacions, conèixer si el proper 10 de maig cobraran la prestació.

Els passos són senzills: un cop s'estigui a la pàgina web del SEPE, punxem en l'apartat «persones» on trobarem una columna amb la pestanya «prestacions». A «consulti la seva prestació» s'accedirà a «consultes de la prestació».

Un cop dins tindrem dues opcions per accedir: certificat digital o dades de contrast, sent aquesta última la més fàcil d'accedir perquè només ens demanaran dades personals com el DNI, els 10 últims números de l'IBAN i el telèfon. La data de sol·licitud de la prestació no és necessària incloure-la.

Un cop s'han introduït totes les dades, el SEPE oferirà tota la informació referent a l'última prestació concedida.


Comentaris
Eduard
He estat intentant esbrinar si ens han acceptat l'ERTO però em diu en els 3 intents que tenim, el num. de les 10 últimes xifres es incorrecte. Així que m'he quedat igual que com estava.

envia el comentari