Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'una dona fent tràmits amb el mòbil i l'ordinador

Canvis a Bizum: Tot el que has de tenir en compte si l'utilitzes

Des d'aquest 15 de juny, l'aplicació per a mòbils redueix el nombre de transferències permeses fins a 60

En els últims anys, Bizum s'ha convertit en una de les aplicacions per a mòbils més utilitzades. Bizum és una eina que facilita els pagaments i l'accés al teu banc a través del telèfon mòbil. El servei segurament més utilitzat és el de transferències entre usuaris, que es poden fer de manera instantània.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Bizum posa un límit en la quantitat de transferències

Bizum ha incorporat un nou canvi en les condicions del servei. Des d'aquest dimarts, 15 de juny, els usuaris només poden rebre 60 transferències mensuals, davant les 150 permeses anteriorment.


Ara bé, el canvi no afecta els 'bizums' que podem enviar des dels nostres telèfons mòbils. El servei permet enviar tantes transferències com vulguem, amb un límit de 150, però situa el límit de recepcions mensuals a 60.La companyia Bizum s'ha encarregat d'informar sobre la notícia en aquests últims dies. La decisió es justifica per la voluntat de la companyia de «continuar garantint la seva seguretat». «Després de més de quatre anys de servei, ajustem l'operativa a la realitat d'ús més habitual entre els 'bizumers'», asseguren en un comunicat.

Tots els límits marcats pel servei de Bizum

Aquest nou límit se suma als ja preexistents en el servei de Bizum, que seguiran vigents. Aquestes són les normes de l'aplicació que molts usuaris desconeixen:

  • Import mínim per operació: 0,50 €
  • Import màxim per operació: 1.000 €
  • Import d'operacions rebudes per client en un dia: 2.000 €
  • Nombre d'operacions emeses o rebudes per un client en un mes: 150 operacions. Aquesta és la norma que canvia parcialment des de dimarts, 15 de juny: Es limiten a 60 els 'bizums' que poden rebre en un mes.
  • Nombre màxim de destinataris a incloure en una sol·licitud o en un enviament múltiple: 30 destinataris.
  • Durada de l'enviament pendent a un no client de Bizum: 2 dies
  • Durada de la sol·licitud pendent a un no client de Bizum: 7 dies

Però molta atenció, perquè aquests límits els estableix el servei de Bizum i realment es podrien incorporar uns altres per part de les entitats. D'aquesta manera, és recomanable consultar-ho amb la teva entitat bancària.Bizum va néixer el juny de 2016. Encara que des de 2020 s'està treballant en l'àmbit europeu per crear un proveïdor de serveis de pagaments, Bizum només funciona a Espanya. L'aplicació es va popularitzar sobretot a partir de 2019, quan va arribar als 6 milions d'usuaris.

Actualment, Bizum és un servei que fan servir fins a 15 milions de persones al nostre país. No hi ha dubte, doncs, que el canvi de les condicions de servei és una informació d'interès per a molts espanyols.