Possibles canvis als peatges catalans per compensar la crisi del coronavirus

Volen que la mesura romangui durant tot el que duri l'estat d'alarma

Operaris treballant en un peatge de l'AP-7
Abertis demana allargar els contractes dels peatges | Catalunya Diari

La corporació Abertis ha iniciat contactes per poder allargar els seus contractes de peatges, com el de l'AP-7, i poder compensar la caiguda del trànsita causa del confinament i les restriccions a la mobilitat.

Així ho ha avançat el diari 'Ara', que apunta que la companyia ha començat a parlar amb el govern espanyol perquè les seves concessions s'ampliïn durant el mateix temps que duri l'estat d'alarma. La maniobra d'Abertis arriba després que en les mesures aprovades per l'executiu per fer front a la crisi del coronavirus s'establís el dret a compensació per a les empreses que s'han vist obligades a tancar. En ser un servei essencial, Abertis no ha pogut fer- ho i, per tant, ara busca poder compensar les pèrdues.

Canvis als principals peatges catalans

Així, si la companyia aconsegueix que s'allarguin els seus contractes els peatges de l'AP-7 (Tarragona-la Jonquera), l'AP-2 (Barcelona-Saragossa) i la C-32 (Barcelona-Palafolls) no acabarien l'1 de setembre de l'any vinent, com està previst, sinó més endavant.

  

  

Segons apunta l''Ara', la companyia ha contactat tant amb el mateix govern com amb els partits al Congrés, per si els decrets que regulen les compensacions passen a ser projectes de llei modificats que tindrien esmenes i, per tant, hi hauria capacitat d'incidència per part de les formacions polítiques.


Comentaris

envia el comentari