Imatge de retencions a l'Ap-7

Caos ara mateix a l'AP-7 per l'operació sortida: cues quilomètriques

El Servei Català de Trànsit (SCT) està registrant retencions quilomètriques a l'AP-7

A l'estiu, és l'època de l'any on es preveuen més sortides amb cotxe a causa de les vacances i aquests desplaçaments es multipliquen durant el mes d'agost, especialment als seus inicis. D'aquesta manera, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha registrat aquest dissabte diverses retencions a l'AP-7 amb motiu de l'operació sortida. 

Més de 20 quilòmetres de cua a l'AP-7

L'AP-7 concentra aquest dissabte les principals retencions a la xarxa viària catalana en l'operació sortida d'agost. A les 10:30 hores, destaquen els 18 quilòmetres de cua entre Sant Cugat del Vallès i Castellví de Rosanes –en direcció Tarragona- i els 6,5 quilòmetres de circulació lenta i aturades entre Mollet del Vallès i Montornès del Vallès –en sentit Girona-, segons Trànsit.

També hi ha 3 quilòmetres de congestió a la C-14 a Vilaverd, 3 més a l'N-II a la Jonquera i 2 quilòmetres de retenció a la C-17 a Parets del Vallès. Uns 326.000 vehicles ja han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 15 hores d'ahir divendres i les 10:00 hores d'avui dissabte, el 66,5% dels 490.000 previstos, segons el Servei Català de Trànsit (SCT). 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Trànsit demana precaució a la carretera

No te la fotis’, és una acció comunicativa que posa de manifest de forma distesa situacions quotidianes en la conducció que comporten un risc greu per a la seguretat viària. L’objectiu de la campanya és fer reflexionar sobre aquelles situacions i comportaments que no es perceben com a perillosos, però que realment poden provocar accidents de trànsit.

Les situacions plantejades en els espots de la campanya es tradueixen en distraccions quan estem circulant. Les desatencions, especialment les generades per manipular el mòbil, són la primera causa dels accidents amb víctimes a les carreteres catalanes. Accions com parlar pel mòbil o escriure missatges, són darrere d’un de cada quatre accidents amb víctimes.

Amb tot, davant l'alliberament dels peatges i el gran nombre de vehicles que, aprofitant les vacances d'estiu, decideixen fer una escapada, cal extremar les precaucions al volant. Especialment a l'AP-7, ja que es tracta d'una de les vies més transitades i amb més sinistralitat en els darrers mesos.