Vaga de transportistes

Caos a la circulació de Barcelona per les protestes de centenars de transportistes

Aquest dimecres hi haurà més mobilitzacions a Barcelona a causa de l'augment del preu dels carburants

La guerra d'Ucraïna continua esdevenint sotracs pel que fa a l'economia. L'escalada de preus dels combustibles és més que evident.

La vaga de transportistes continua i, aquest cop, traduïda en una marxa lenta per la ciutat de Barcelona, ja que el preu dels carburants està sent insostenible i demolidor per a les butxaques dels treballadors del sector.

Marxa lenta a manera de protesta

Aquest matí, centenars de transportistes han iniciat una marxa lenta des de la Zona Franca en direcció cap a la Ronda Litoral i de Dalt.

La protesta està convocada per la Plataforma en Defensa del sector del Transport i ha començat al carrer 3 de la Zona Franca.

A partir de les deu del matí, les tractores dels camions s'han començat a concentrar per començar la marxa en direcció la Ronda Litoral en sentit Besòs.

Aquesta marxa lenta arriba després que la setmana passada alguns piquets es concentressin als accessos de Mercabarna, que juntament amb la impossibilitat que arribessin alguns productes alimentaris.

Va causar un descens del 38% en l'entrada de peix, com per exemple el procedent de Galícia, i d'un 20% de fruita, especialment la que havia d'arribar des d'Andalusia.

Més mobilitzacions aquesta setmana

Paral·lelament, per a aquest dimecres hi ha diverses mobilitzacions convocades per sindicats i associacions d'autònoms i consumidors, entre d'altres.

Serà el dia previ al Consell Europeu que ha d'abordar com contenir els preus de l'energia.

Mentrestant, les patronals agroalimentàries i de gran consum xifraven, divendres de la setmana passada, en 600 milions d'euros les pèrdues causades per la vaga en els sectors primaris, industrial i de distribució alimentària des del seu inici.

A més, alertaven que es posaven en perill 100.000 llocs de treball.

El sector del taxi s'uneix a les protestes

La protesta del dia 23 de març, també comptarà amb el suport del sector del taxi, també afectat per l'escalada del cost dels carburants.

En el seu cas, preveuen iniciar una marxa lenta des de l'aeroport en direcció al Parlament de Catalunya per denunciar aquesta situació i, al mateix temps, exigir una revisió urgent de tarifes o ajudes per al sector.