Un usuari de Renfe a les guixetes de Rodalies a l'estació de Sants de Barcelona

Caos a Rodalies: La vaga de maquinistes a Catalunya causa més retards i conflictes

La companyia està estudiant quines mesures prendre i actuarà «amb tota la duresa possible»

La vaga de maquinistes de Renfe està causant un gran enrenou a Catalunya. El servei de Rodalies s'ha vist afectat durant el matí d'aquest dijous, produint-se diverses alteracions dins dels serveis mínims que s'havien establert.

Això, lògicament, ha generat caos i conflictes, i la companyia de Renfe ho ha atribuït a l'incompliment d'aquests serveis mínims per part d'alguns maquinistes. En aquest sentit, l'empresa ha explicat que diversos d'ells no s'han presentat al lloc de feina, que això ha provocat alteracions «puntuals» a Rodalies.

Per aquest motiu, Renfe ha decidit prendre cartes en l'assumpte, ja que considera que es tracta d'una acció deliberada. Per aquest motiu, la companyia ha anunciat que ja està estudiant quines mesures prendre contra aquests maquinistes.

L'empresa actuarà «amb tota la duresa possible» arran dels fets

En aquest sentit, des de l'empresa han deixat clar que tenen previst actuar «amb tota la duresa possible» contra la postura d'aquests empleats. A més, consideren «absolutament injustificada» la vaga convocada per Semaf.

Cal recordar que la vaga està convocada durant diversos dies. Concretament, pel 30 de setembre, 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d'octubre, malgrat que des del Departament d'Empresa i Treball es van establir uns serveis mínims del 85%.

A conseqüència de tota la polèmica que han generat aquestes alteracions en el servei, Renfe ha expressat que la posició dels seus dirigents és «inadmissible» i ha demanat perdó a totes aquelles persones que s'hagin pogut veure afectades per l'aturada convocada pel sindicat de maquinistes.

Semaf acusa Renfe d'una «mala gestió» dels serveis mínims

Per la seva part, des del sindicat de maquinistes Semaf consideren que l'empresa ha fet una «mala gestió» dels serveis mínims que s'havien establert en relació amb la vaga. En aquest sentit, defensen que no s'ha entregat la carta de serveis mínims a molts maquinistes. 

De fet, tal com han informat a través d'un comunicat, durant el dia d'ahir no es van entregar ni una tercera part d'aquestes cartes de serveis mínims. Per això, han explicat que molts treballadors han exercit el seu dret de vaga perquè desconeixien si formaven part dels maquinistes convocats.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.