Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, en un míting a Torredembarra.

Treball dubta ara que les ajudes a la cultura arribin divendres, tal com es va anunciar

Tot i que a primera hora del matí el secretari de Treball ha assegurat que sortirien divendres, el departament ha sortit a posar el fre

El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, en un míting a Torredembarra.
El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, en un míting en una imatge d'arxiu. | ACN

Nou matí caòtic al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. Des de fa setmanes es treballa en una línia d'ajuts als treballadors de la cultura i aquest dimecres, 25 de novembre, aquest ha estat el motiu de la nova polèmica protagonitzada per la conselleria que dirigeix Chakir El Homrani: una nova mostra de la descoordinació al departament i al conjunt del Govern.

Amorós anuncia que els ajuts sortiran divendres... però la seva mateixa conselleria surt a posar el fre

Situem-nos: a primera hora del matí, en una entrevista a 'Els Matins de TV3', el flamant secretari de Treball, Oriol Amorós, ha anunciat que les ajudes s'activarien el proper divendres, 27 de novembre. Però poques hores després, tot just al migdia, des de la mateixa conselleria s'ha hagut de sortir a desmentir-lo: tal com ha avançat Catalunya Informació, des de Treball no es garanteix que les ajudes a la cultura arribin divendres.

S'assegura que ara mateix «s'estan fent proves al sistema informàtic que ha de servir per demanar-les i atorgar-les», i que la data de posada en marca es farà «quan es comprovi que funciona bé», sembrant, doncs, tots els dubtes sobre la data del proper divendres que ha deixat anar a la televisió el secretari de Treball, Oriol Amorós. Un nou episodi, doncs del caos intern a Treball ja demostrat setmanes enrere amb les polèmiques ajudes als autònoms.

Suspesos per l'assignació per ordre d'arribada

Amorós, ha anunciat que l'ajut extraordinari destinat als professionals i tècnics de les arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual i d'altres activitats culturals serà per a les persones que han cobrat menys de 13.000 euros els tres primers trimestres de l'any. Ha defensat que els ajuts no es van suspendre, i que havien de sortir dilluns, però «estava planificat d'una manera que potser no hi havia recursos per a tothom i l'ordre cronològic tornaria a generar malestar».

Així doncs, malgrat la maniobra de Treball per evitar la publicació dels ajuts amb el polèmic mètode amb què es van atorgar els dels autònoms, finalment les subvencions a la cultura tampoc no han evitat la polèmica, en aquest cas per un mareig de dates que, de fet, encara no s'han definit.