Pla general de l'espectacle de Cap d'Any a la Font Màgica de Montjuïc de Barcelona el 31 de desembre del 2019

Barcelona celebrarà el cap d'any amb focs artificials descentralitzats en diversos punts de la ciutat

Ho ha anunciat el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, que també ha confirmat que les llums de Nadal s'encendran el pròxim 26 de novembre

L'Ajuntament de Barcelona es planteja repetir la fórmula ja utilitzada per la Mercè i preveu descentralitzar els focs artificials per celebrar el cap d'any. El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha explicat a Betevé que és «obvi» que no hi haurà possibilitats de fer grans concentracions de gent i que per això el que es vol fer és descentralitzar els tradicionals focs. «Que tothom s'oblidi d'anar a Maria Cristina a celebrar-ho», ha dit.

L'objectiu, segons Collboni, és que tothom pugui celebrar-ho a casa amb un grup reduït d'amics o familiars i veure els focs des de la finestra o el balcó. El cap d'any passat, prop de 100.000 persones van donar la benvinguda a l'any 2020 des de l'avinguda de la Reina Maria Cristina en un espectacle amb música, foc i llum.

Les llums de Nadal s'encendran el pròxim 26 de novembre

El tinent d'alcalde també ha anunciat que «previsiblement» l'encesa de llums de Nadal es farà el 26 de novembre. Segons ha indicat, l'Ajuntament de la capital catalana treballa des de fa mesos amb els comerciants en campanyes de promoció, llums i activitats. En aquest sentit, ha assegurat que «els comerciants volen vendre, no subvencions».

En aquest sentit, també ha avisat que qualsevol activitat prevista a l'espai públic s'haurà d'adaptar a les mesures sanitàries decretades pel Procicat que estiguin vigents en el moment de la seva celebració.

Barcelona necessita aprovar un nou pressupost

Durant l'entrevista aquest dilluns al vespre, Collboni també s'ha referit a la necessitat que Barcelona compti amb un nou pressupost i ordenances fiscals el 2021. «Espero que la bona predisposició es concreti en unes ordenances i un pressupost», ha dit en relació amb el possible suport de l'oposició.

El regidor socialista ha assenyalat que calen per «afrontar un canvi d'escenari» i ha recordat que la ciutat està en una situació «molt complicada».