Imatge d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra entrant al Centre Penitenciari de Ponent

Donen positiu en coronavirus 36 dels 88 interns del mòdul 4 de la presó de Lleida

Els 52 restants han donat negatiu i han hagut de ser aïllats dels casos confirmats


Fins a 36 dels 88 interns del mòdul 4 del Centre Penitenciari de Ponent (Lleida) han donat positiu en coronavirus. El departament de Justícia ha confirmat que en les últimes hores es van detectar 3 casos de Covid-19 entre els presos d'aquest mòdul i aquest dilluns es van fer testos ràpids a la resta d'interns del mòdul 4.

Els resultats confirmen que 33 interns més han donat positiu mentre que els 52 restants han donat negatiu. Davant d'aquesta situació s'ha aïllat el mòdul i s'han separat les persones contagiades de les que han donat negatiu. Pel que fa als treballadors del centre, actualment hi ha 14 funcionaris que han donat positiu en covid-19 els últims dies i que estan aïllats a casa.

PCR massius en una residència de Berga

Paral·lelament, ahir van començar els cribratges massius a la Residència de Sant Bernabé de Berga. Així ho va donar a conèixer l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en una roda de premsa telemàtica en la qual es van difondre les darreres xifres de la Covid-19 al municipi. Segons la batllessa, hi ha 39 casos positius entre els usuaris –tres més que la setmana passada- i 15 confirmats entre els treballadors. Per la seva banda, dels usuaris sis es troben ingressats. En paral·lel, segons va assegurar el regidor de Drets Socials Bàsics, Ivan Sánchez, la residència d'avis privada les Germanetes de Berga es manté «neta» de covid-19.

El brot de Covid a la GUB

A més, fa més d'una setmana es va detectar el brot de Covid-19 a la Guàrdia Urbana de Badalona, que sumava ahir dilluns, 2 de novembre, un total de 22 agents positius i 29 agents més en quarantena. En comparació a les xifres del divendres, hi ha un agent infectat més i cinc confinats més. El sindicat majoritari al cos, SFP-FEPOL, va lamentar que les 51 baixes per Covid-19 se sumen a una vintena d'agents més que també estan de baixa per altres motius.

Cal recordar que ahir el risc de rebrot va descendir 54 punts a Catalunya, situant-se en els 835, segons l'última actualització del Departament de Salut. La velocitat de propagació, el Rt, també va caure nou centèsimes fins a l'1,12, mentre que la incidència a 14 dies seguia pujant i se situava ara a 780.