Imatge d'un rètol d'un pis en lloguer a la ciutat de Barcelona

El preu de l'habitatge de lloguer a Catalunya cau un 2% a l'octubre, segons 'Idealista'

Tot i la caiguda dels preus, Barcelona es manté com la província més cara de l'Estat espanyol

El preu de l'habitatge de lloguer a Catalunya ha disminuït un 2% a l'octubre respecte al mes anterior i ha registrat una baixada trimestral del 0,3%, amb un preu mitjà de 14,5 euros el metre quadrat, segons l'últim informe de preus publicat per 'Idealista'. Segons l'estudi, Catalunya és la segona regió més cara de l'Estat espanyol, per darrere de la Comunitat de Madrid, on el metre quadrat surt a 14,7 euros, mentre que a tota Espanya el preu de l'habitatge de lloguer ha baixat un 1,4% a l'octubre i un 0,2% trimestral, segons ha informat el portal aquest dimarts en un comunicat.

'Idealista' defensa que les dades de l'informe posen de manifest com, en augmentar l'oferta d'habitatge disponible, els preus baixen, un fenomen que es fa més evident com més dinàmics són els mercats. «És l'exemple de ciutats com Barcelona i Madrid, que han duplicat el nombre d'anuncis de lloguer i des del mes de maig acumulen caigudes del 10,7% i el 6,3%, respectivament», assegura el portal.

Barcelona, la província més cara de l'Estat espanyol

El rànquing de províncies més cares en l'àmbit estatal el lidera Barcelona, amb 15 euros el metre quadrat, seguida per Madrid, amb 14,7 euros, i Guipúscoa, amb 14 euros el metre quadrat. La ciutat comtal és la segona que més ha vist caure el preu de l'habitatge de lloguer durant octubre (-1,8%), però continua sent al costat de Madrid la ciutat més cara d'Espanya, amb 15,7 euros el metre quadrat.

La demarcació de Barcelona ha registrat una caiguda de l'1,8% aquest octubre i del 0,3% a nivell trimestral, mentre que el preu de l'habitatge de lloguer a la província de Girona ha baixat un 1,9% i s'ha mantingut respecte al trimestre anterior. Pel que fa a la província de Lleida el preu ha augmentat un 2,6% aquest octubre i ha registrat un increment trimestral del 5%, mentre que a la de Tarragona l'increment ha estat de l'1,6% i un 1,9%, respectivament.