El cap dels bisbes catalans creu que el procés «ha reobert ferides de la Guerra Civil»

L'arquebisbe de Tarragona, i màxim responsable de la Conferència Episcopal Tarraconense, fa una crida al diàleg, «diàleg de debó», entre Catalunya i Espanya

Imatge de monsenyor Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense.
Imatge de monsenyor Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense. | Laia Solanellas

En una entrevista a 'TarragonaDigital', Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i, per tant, màxim responsable de la Conferència Episcopal Tarraconense, s'ha posicionat sobre la situació política que es viu entre Catalunya i Espanya. Planellas, qui ha deixat clar que «l'Església no ha d'entrar en política», ha assegurat que el procès «ha reobert ferides de la Guerra Civil».

Planellas s'ha reafirmat en el fet que «l'Església no es pot posar en política. Ara bé, una altra és que després els laics estiguin en partits polítics i és bo que estiguin en partits polítics diversos. El drama que hi va a ver als anys 30 és que els laics catòlics estaven en una determinada posició de dretes que, gràcies a Déu, això està superat».

L'arquebisbe tarragoní ha assegurat que «la diferència és que ara et podries trobar cristians en diverses posicions, i en diversos partits polítics i, a vegades, ben diferents. Això és positiu. Ara, l'Església no es pot posar directament en política. Jo, com arquebisbe de Tarragona, no puc dir que dono suport a una determinada opció o a una altra». «Faig una crida, això sí, a, davant el problema que tenim, que hi hagi diàleg, diàleg de debò» ha reblat el prevere d'origen gironí.

«Se'ns ha reobert una ferida que la teníem molt oberta, la de la Guerra Civil»

Joan Planellas ha apuntat que «l'Església, en aquests moments, ha de ser capaç de guarir ferides. Se'ns ha reobert una ferida que la teníem brutal, la teníem molt oberta, la Guerra Civil». «Després, en els moments de la Transició, potser no estava curada» ha afegit el president de la Tarraconense, «però d'alguna manera la vam tapar i ara, amb tot el tema polític, se'ns ha reobert». 

  

«I davant aquesta situació, l'Església ha d'anar pel darrere, guarint aquesta ferida. Guarint ferides, calmant cors exalçats, i sent, d'alguna manera, portadors de reconciliació perquè, al capdavall serà l'única manera de tirar endavant. Quan en aquest país hi hagi esperit de diàleg i reconciliació podrem tirar endavant, si no, anant tensant ja veiem on hem acabat» ha conclòs l'arquebisbe de Tarragona.


Comentaris

envia el comentari