Pla general d'alumnes d'una escola fent cua per prendre'ls la temperatura.

Pugen a 2.546 els grups escolars tancats malgrat que no hi ha cap centre tancat

Es tracta de 147 grups més que els declarats ahir divendres

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 és de 2.546, 147 més que els declarats ahir divendres, segons dades actualitzades del Departament d'Educació. És el 3,54% del total. Hi ha 62.078 persones confinades, 4.025 més que el balanç anterior.

D'aquestes, 59.365 són alumnes, 2.597 docents i personal d'administració i serveis i 116 personal extern. En els darrers 10 dies s'han confirmat 5.035 positius, dels quals 4.522 entre alumnat, 467 entre docents i personal d'administració i 46 entre personal extern. Els positius acumulats declarats són 12.025, 946 més que en el balanç anterior. Actualment no hi ha cap centre tancat a Catalunya.

L'escola, un entorn segur

«L'escola és l'entorn més segur que tenim a la societat». Així s'ha expressat, paral·lelament, aquest dissabte, 24 d'octubre, el director general de Centres Públics, Josep González Cambray, que malgrat tot ha reconegut que no es pot descartar el seu tancament. «Aquest tema no el tenim sobre la taula. En el cas de confinament total, seria el moment de valorar-ho», ha indicat a Rac1, on ha insistit que l'escola és l'últim que es tancarà, i en tot cas mai del tot, perquè sempre estarà disponible per a fills de treballadors essencials i perfils vulnerables.

González Cambray ha reivindicat que ara mateix no hi ha cap centre tancat, i el 95% dels alumnes van a l'aula. «No hi ha cadenes de transmissió», ha insistit. González Cambray ha subratllat que l'increment de casos a la societat es tradueix també en els centres educatius, però també ha reivindicat que la gestió s'ha anat millorant aquestes setmanes, i els tests d'antígens facilitaran enormement la tasca a partir d'ara.

En preguntar-li si els alumnes de Batxillerat i Formació Professional podrien fer ensenyament telemàtic, ha indicat que ja ho fan un 7 i un 20%, respectivament, i l'ampliació d'aquests percentatges és un dels escenaris que es treballaran en els propers dies. "Haurem d'analitzar aquest escenari i altres", ha dit.