YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Cap contagiat per coronavirus entre el mig miler d'assistents al concert de l'Apolo

Els impulsors asseguren que l'estudi demostra que és «segur» participar en un esdeveniment massiu amb mesures com tests previs i mascaretes

Diverses persones gaudeixen de la música a l'interior de la Sala Apolo aquest dissabte 12 de desembre
Imatge de l'interior de la sala Apolo de Barcelona, durant un dels concerts celebrats el passat 12 de desembre. | ACN

Cap dels 463 assistents al concert de la sala Apolo de Barcelona, que va tenir lloc el 12 de desembre en el marc d'un estudi clínic, s'ha contagiat del coronavirus, mentre que s'han registrat dues infeccions entre les 496 persones del grup control, és a dir, aquelles que no hi van entrar. Els doctors Josep Maria Llibre i Boris Revollo, responsables de l'estudi, han explicat que els resultats demostren que és «segur» assistir a un concert amb les mateixes condicions que les del 12 de desembre: tests d'antígens, mascaretes FFP2, control de fluxos, però en canvi, sense distàncies de seguretat.

«L'estudi permet dir que si fas una activitat similar serà segura, però com més t'allunyis d'aquestes característiques, major és la incertesa», ha afirmat Josep Maria Llibre. En aquest sentit, ha afegit que «aquestes dades informen sobre el risc real de transmissió de la infecció per SARS-CoV-2 en concerts amb música en viu realitzats en condicions de seguretat, que inclouen específicament el cribratge d'antigen del SARS-CoV-2 el mateix dia».

Per la seva banda, Boris Revollo, l'altre investigador de l'estudi, ha destacat que «el llistat de condicions incloses en el present estudi són fàcilment reproduïbles i es podrien escalar a altres esdeveniments».

Els impulsors d'un estudi pioner

Aquest estudi, pioner a l'Estat espanyol, ha estat dut a terme per la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona i Primavera Sound, que es va encarregar d'aportar el finançament i la logística de l'esdeveniment.

Els investigadors han agraït el suport no restringit per aquest finançament privat i les facilitats que en tot moment ha donat Primavera Sound per a la implementació de totes les mesures de seguretat definides abans, durant i després de l'esdeveniment en tot l'assaig clínic.


Comentaris

envia el comentari