El cap d'Infeccioses de l'Hospital Sant Pau afirma que la situació actual «s'assembla molt» a la del març

El doctor López-Contreras afirma que les noves mesures «poden ser útils» però que els resultats no es veuran a curt termini

Una de les habitacions amb pacients amb covid-19 al trueta al mes d'abril del 2020
El cap d'Infeccioses de Sant Pau, Joaquín López-Contreras, assegura que la situació actual del coronavirus a Catalunya s'assembla molt a la del mes de març. | Cedida

El cap de la Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital Sant Pau de Barcelona, Joaquín López-Contreras, ha assegurat aquest dissabte que la situació actual del coronavirus a Catalunya «s'assembla moltíssim» a la de març, durant la primera onada de la pandèmia. Ho ha dit en una entrevista al '3/24', recollida per Europa Press, en què ha recordat que llavors la solució va ser el confinament total, motiu pel qual ha remarcat que actualment s'ha de reduir la vida social.

«Potser la ciutadania ha entès que hem de ser a les nostres cases, tenir relacions només amb el nostre cercle més estret i evitar contagis», ha dit, alhora que ha afirmat que fins ara, quan es prohibia una activitat, la gent la substituïa per una altra similar. En aquest sentit també ha donat el seu vistiplau per a fer front a la pandèmia: «Quan les vaig conèixer, vaig pensar que eren molt assenyades i molt raonables, i que probablement veuríem molts resultats, que encara no hem vist».

López Contreras ha volgut ser clar: «Si volem conservar la feina, l'escola i la universitat, ara hem d'estar a casa, tothom a casa el cap de setmana». Tot i això, el doctor ha afirmat que les noves mesures «poden ser útils» però que els resultats no es veuran a curt termini. També ha recordat que existeix la possibilitat del confinament total, una mesura que té «molts efectes indesitjables per a tothom» i que ningú vol que sigui necessari aplicar.

La complicada situació a l'Hospital Sant Pau

Quant a la situació a l'Hospital Sant Pau, ha explicat que és «molt dolenta», ja que la unitat de vigilància intensiva (UCI) compta amb 30 llits i actualment prop d'una vintena són ingressats pel coronavirus. Davant d'això, López Contreras ha alertat que si no baixa la pressió no es podrà mantenir l'activitat normal.

En el cas de Sant Pau encara no s'ha hagut de desprogramar activitat però el doctor ha alertat que si la cosa no canvia, s'haurà de començar a fer. «Tenir una certa pressió per culpa de la Covid va per llarg, però aquesta no la podem suportar, ha de ser una altra», ha dit.


Comentaris

envia el comentari