Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El passeig de Gràcia buit amb una terrassa sense gent i amb molt poca gent caminant pel carrer. 9 de gener del 2021

La dràstica decisió que veuen molt probable a Catalunya: «No hi haurà més remei»

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron ha donat la seva opinió sobre la situació actual
El passeig de Gràcia buit amb una terrassa sense gent i amb molt poca gent caminant pel carrer. 9 de gener del 2021
Les dades del coronavirus obren la porta a un nou confinament total | ACN

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins, ha donat el seu punt de vista sobre un possible confinament total a casa per frenar l’expansió del virus. A més, també ha assegurat a TV3 que veu molt irresponsable mantenir les eleccions catalanes el 14 de febrer, en un moment on els casos estan tornant a augmentar i els hospitals tenen ja molta ocupació.

Campins obre la porta a un confinament total

La cap de Medicina Preventiva de Vall d'Hebron, Magda Campins, ha deixat la porta oberta a un confinament «total». «Si els hospitals s'omplen, no hi haurà més remei», ha lamentat. Campins ha subratllat que en aquesta tercera onada, estan partint de xifres de 350 ingressats. «D'aquí a dues setmanes, l'increment podria ser d'unes 700 persones a l'UCI», ha dit, afegint que s'hauran de posposar cirurgies programades, així com trasplantaments.

Campins ha demanat, doncs, a la ciutadania que no es relaxi amb l'arribada de la campanya de vacunació: «No tindrem immunitat de grup fins que no tinguem un 70% de persones vacunades. Això serà cap a l'octubre o novembre» ha explicat.

Magda Campins no veu factible celebrar les eleccions catalanes el 14 de febrer

Magda Campins creu, per altra banda, que mantenir les eleccions catalanes el 14 de febrer no seria «responsable», ja que la situació del coronavirus torna a estar a l'alça. Així ho ha assegurat al 'FAQS' de TV3, on ha pronosticat que la situació epidemiològica serà «pitjor que l'actual». Campins també ha avisat del perill que «un volum altíssim» de persones vagin a votar «presencialment». «Implica unes interaccions que poden representar un problema de salut pública», ha assenyalat.