El director executiu de Pfizer ha tornat a parlar sobre un assumpte que interessa molt a tothom. La població està al límit pel que la covid-19 ha suposat a les seves vides. Tothom volem recuperar la vida que teníem abans del 2020, any en què tot va canviar a causa de la pandèmia.
El final de la pandèmia és un dels grans temes de debat dins de la comunitat científica. Ja fa temps, alguns experts van posar sobre la taula la possibilitat que, un cop passi el pitjor de la pandèmia, la covid es converteixi en una malaltia endèmica.
Cal destacar les paraules d´un dels viròlegs més prestigiosos d´Europa, Christian Drosten. En diverses ocasions, l'alemany ha afirmat que el final de la pandèmia «només serà possible amb una alta taxa de vacunació" i que òmicron «és la variant més lleu del coronavirus».
Quan tornarem a fer vida normal?
El cas és que Drosten no és l'únic que opina així. El director executiu (CEO) de Pfizer, Albert Bourla, també ha parlat d'aquest tema.
Sobre el coronavirus, Bourla ha exposat a La cadena BFMTV que «el més probable és que segueixi circulant durant molts anys, ja que és un virus que s'ha estès per tot el món» i que considera «molt difícil» erradicar-lo.
A més d'opinar sobre l'abast que tindrà el virus en un futur pròxim, Bourla també s'ha referit a altres aspectes de la pandèmia. En una entrevista al diari italià 'La Repubblica', ha pronosticat que a la primavera podrem recuperar certa «vida normal". «Probablement, a la primavera ja viurem un punt d´inflexió», ha dit el CEO de Pfizer.
La sisena onada serà l'última amb tantes restriccions?
D'altra banda, l'expert ha afirmat que aquesta onada serà «l'última amb tantes restriccions». A més, ha revelat que la farmacèutica ja està creant una nova vacuna que ser`pa eficaç contra totes les variants, inclosa òmicron. «Al març sabrem quina funciona millor», ha avançat.
Pel que fa a les vacunes, el cap de Pfizer ha parlat de la importància de rebre les tres dosis de la vacuna i alguna més a llarg termini. «És important tenir les tres dosis, i després, rebre'n una cada any, excepte els immunodeprimits, que l'haurien de rebre trimestralment», ha dit recentment.
Alhora, en una entrevista que va concedir fa uns dies a la CNBC, Bourla sostenia que la intenció de Pfizer és tenir a punt la vacuna al març. D'altra banda, la meta és aconseguir una vacuna amb una protecció «molt, molt millor, sobretot contra les infeccions», ha explicat.
Per si no n'hi hagués prou, l'expert també va enviar un missatge a les persones que no s'han vacunat. «La covid no només és un risc per a la seva vida, també per a la de les persones que estimen», va sentenciar.
El CEO de Pfizer posa el focus en l'antiviral Paxlovid
Així mateix, Bourla també va parlar sobre Paxlovid, el medicament antiviral que la companyia traurà aquest mes. Espanya ja ha comprat les primeres 344.000 unitats, segons les últimes paraules del president del govern, Pedro Sánchez.
La pastilla té una efectivitat del 89%. En paraules del director executiu de Pfizer, «té el potencial d'eliminar nou de cada deu hospitalitzacions i salvar la vida dels pacients». S'administra per via oral i s'ha de prendre dues vegades al dia durant cinc dies.
Finalment, l'expert va dir que creu que hi haurà un auge al sector farmacèutic a causa de la pandèmia. I va llançar un missatge d'aliança amb altres empreses farmacèutiques. «Són absolutament necessàries per a desenvolupar bons productes», va concloure.