Estíbaliz Palma

Una cap de la policia: «Ja els agradaria a algunes que les violés un antidisturbis»

Les indignants paraules han fet esclatar les xarxes i li han costat el seu lloc de treball

Greus declaracions d'una comandant de policia sobre les protestes contra la sentència del judici al procés independentista català.

La sentència judicial es va fer pública el 14 d'octubre del 2019. Fet que va esdevenir en una setmana protagonitzada per tot un seguit de protestes multitudinàries, com a resposta al dictamen del jutge.

Unes declaracions polèmiques

El passat 11 de març, es va realitzar un acte en honor a un agent de policia, el qual va patir unes ferides greus durant les manifestacions en contra de la sentència del 2019. La reunió va tenir lloc a Vigo, Galícia amb motiu de la jubilació de l'agent ferit.

La màxima autoritat de la província de Pontevedra, la comissària en cap de la Policia Nacional, Estíbaliz Palma, va declarar unes esfereïdores afirmacions, assegurant que «ja els agradaria a algunes que les violés un antidisturbis», segons publica 'eldiario.es'.

Ho va fer aquest mes de març durant l'homenatge a un agent que va resultar ferit greu en els disturbis post-sentència del 2019 i que s'ha jubilat.

En prendre la paraula, Palma va afirmar sobre l'1-O que hi va haver 48 hores en què semblava que la Policia Nacional s'havia transformat i, de sobte, «violava, maltractava i no se sap quines coses més feia».

Llavors afegeix la frase: «Ja els agradaria a algunes que les violés un UIP (antidisturbis)», entre riures i bromes.

Tot seguit s'escolten riures i un dels presents demana als que graven que treguin aquest moment de la gravació.

Li ha costat el seu lloc de treball

A més, els àudios que 'eldiairio.es' ha tingut accés, s'escolta a la protagonista dient:

«Jo ara recordava que estava de comissària a Pozuelo de Alarcón quan va passar tot això i ja marxava de Pozuelo i venia cap a Pontevedra».

Afegint, «Pozuelo és una plaça nacional, no republicana. És a dir, era un àmbit perfecte quan donaves una xerrada. Però va haver-hi un moment... els meus fills amb xarxes socials deien: 'Mare, què fa la Policia a Catalunya?'».

En transcendir els fets d'aquesta informació, la Direcció General de la Policia ha decidit cessar a Palma com a comissària provincial de Pontevedra.

Les xarxes enceses

Han sigut moltes persones les que han denunciat aquestes malintencionades paraules, a través de les seves xarxes socials.

L'advocat Gonzalo Boye Tuset, ha titllat de «molt greu» davant les manifestacions públiques realitzades per, l'ara, excomissaria.