Imatge de iogurts naturals de la marca Danone

Danone avisa que haurà d'aturar totes les seves plantes a Espanya d'aquí a poques hores

Danone alerta d'una ruptura imminent al subministrament dels seus productes per l'aturada del transport

Danone adverteix d'una ruptura de subministrament «imminent» a tot Espanya, a conseqüència de les incidències provocades per la vaga de transportistes. I és que aquestes van iniciar-se fa nou dies per protestar contra l'elevat preu dels carburants.

En cas de no aconseguir-se una solució immediatament a l'aturada, en 24 hores l'empresa es veurà obligada a interrompre de manera temporal la seva activitat a tot Espanya.

Així, Danone pararia les quatre plantes de productes lactis com la de Parets del Vallès a Catalunya. I també ho faria a les tres d'aigua mineral natural que produeixen varietats com la 'Font Vella', segons va detallar en un comunicat.

Imatge de diversos camions manifestant-se fent una filera per la vaga de transportistes
Foto de camions manifestant-se en filera durant el cinquè dia de la vaga de transports | Europa Press

La multinacional reclama que les negociacions s'accelerin i s'arribi a una entesa «en el mínim termini de temps possible» per «poder reprendre l'activitat com més aviat millor».

Danone detalla que es veu obligada a «prendre la dràstica decisió d'interrompre el procés de recollida de llet», i a conseqüència, també del procés de producció a les fàbriques i del trasllat de producte acabat a les cadenes de distribució.

Segons l'empresa francesa, això provocarà la interrupció del subministrament tant d'aigua mineral natural com de productes lactis a l'àmbit estatal. Fins ara, Danone ha intentat mantenir tota la seva activitat dins de la normalitat «tot i les dificultats provocades per un context difícil i molt tensat».

Tot i això, la situació «d'inestabilitat i l'agreujament de les aturades ja estan començant a afectar l'aprovisionament de matèries primeres essencials per als seus productes com llet sencera o nata», relata Danone.

En aquest sentit, l'empresa mostra «el seu malestar profund per aquesta situació i per les greus conseqüències de força major que estan provocant no només entre tots els agents i col·lectius implicats, sinó en la societat en conjunt».

Una prestatgeria de supermercat completament buida
Productes Danone podrien començar a escassejar a supermercats d'Espanya | EP

Totes les marques de Danone

Rere la companyia Danone s'agrupen desenes de productes, entre els quals els més importants, més enllà de 'Font Vella', són 'Activia', 'Actimel', 'Danacol', 'Danet', 'Oikos' o 'Vitalinea'. La parada de Danone, doncs, és molt més important del que pot semblar en un inici. Danone té plantes en vuit autonomies i abasteix anualment 13,5 milions de llars, explica.

Tot sembla indicar, doncs, que les set plantes podrien parar les properes 24 hores. De moment, el Govern d'Espanya ha ofert fins a 500 milions d'euros als sindicats de transports per ajudar davant l'increment de cost dels carburants.

Encara que alguns sindicats han acceptat aquest ajut, la majoria segueixen endavant amb l'aturada perquè companyies com a Danone no poden assegurar el subministrament en els propers dies si no s'arriba a un acord.