Les festes majors de cada localitat són quelcom sagrat. Més encara quan, arran de la pandèmia del coronavirus, no hem pogut gaudir del seguici popular, dels balls tradicionals, dels gegants i, per descomptat, del bestiari.
Què pensaríeu si part d'aquests elements tradicionals i tan estimats per la població estiguessin reclosos? Doncs això a passat a Vilanova i la Geltrú, un "segrest" sonat a la localitat barcelonina.
La figura popular, el Drac de la Geltrú, el qual forma part de l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, es troba retingut a l'establiment on restava guardat.
El nou propietari del local ha canviat el pany
L'Associació d'amics del Drac de la Geltrú, ha denunciat que tant aquest personatge, com la resta de dracs i material que utilitza en les seves exhibicions han quedat retinguts al local que havia fet servir els darrers 15 anys.
Establiment que el nou propietari ha canviat el pany sense avís previ, segons l'entitat.
El local els l'havia cedit la immobiliària 'L'Ull Blau Grup' i en els darrers anys no han tingut constància que hi hagués hagut un canvi de titularitat.
Reclamen recuperar el que els pertany
La junta lamenta haver-se'n assabentat d'aquesta forma i reclama «d'entrada» poder recuperar les seves propietats «el més aviat possible».
Alhora es mostra «oberta» a negociar pel que fa al futur del local amb el nou titular, la immobiliària 'Solvia'.
L'entitat ja ha començat els tràmits per resoldre el conflicte amb l'empresa. De moment, però, lamenta que «no hi ha data» per recuperar els diferents elements de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú que confien que continuïn a l'interior.
Des del Drac de la Geltrú s'agraeix les mostres de suport rebudes i l'acompanyament de l'Ajuntament de Vilanova, l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i altres entitats i ciutadania en general.
Així, confien desencallar aquest bloqueig tan aviat com es pugui.
El Drac de la Geltrú un element replet d'història
Originalment, aquest drac va ser una idea de dos nens l'estiu de l'any 1977. La família dels vailets, van decidir ajudar-los a aconseguir els materials i finalment construir-ne la figura. La primera aparició en públic, va ser l'any 1978.
El 2003, es va crear una nova bèstia per tal de mantenir l'original en bon estat.