Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
bcn

Cap sanció a Guàrdia Civil i Policia Nacional pels disturbis de la sentència a Catalunya

Així ho ha explicat el govern espanyol en resposta a una pregunta parlamentària d'ERC

La Policia Nacional apallissa un jove independentista a Via Laietana durant els disturbis per la sentència del procés.
La Policia Nacional, en una actuació durant els disturbis per la sentència del procés. | Twitter

No hi haurà cap sanció per a cap dels agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que van actuar a Catalunya durant l'octubre de 2019, juntament amb els Mossos d'Esquadra, per pal·liar els disturbis derivats de la sentència del procés. Aquesta és la resposta que ha donat el govern espanyol a una pregunta plantejada al Congrés dels Diputats per part de les diputades d'ERC Montse Bassa i Marta Rosique.

Actuacions policials que van causar molta polèmica

Els aldarulls que es van produir a diverses ciutats de Catalunya l'octubre de 2019 —a Barcelona, però també a d'altres com Tarragona o Girona— van comportar l'actuació dels Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en un dies de molta tensió als carrers. La crisi va fer trontollar de valent el càrrec del conseller d'Interior, Miquel Buch, però les investigacions a la policia catalana per un presumpte ús excessiu de la força segueixen en curs pel que fa a 37 agents.

La Guàrdia Civil i molt especialment la Policia Nacional  van protagonitzar imatges polèmiques com circulacions a gran velocitat amb els furgons policials, càrregues molt dures o ús de bales de goma. Malgrat tot, però, el Ministeri de l'Interior, responsable de la gestió de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, amb Fernando Grande-Marlaska al capdavant, ha optat per no obrir cap expedient als seus agents.

El govern espanyol valora la coordinació dels dos cossos amb els Mossos d'Esquadra davant del problema d'ordre públic que es va ocasionar a diversos punts de Catalunya i lloa l'actuació i la seva planificació en la resposta parlamentària a les diputades republicanes.

També et pot interessar...