Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Grup de noies amb mascareta a la Galeria Vittorio Emanuele II de Milà

Els espanyols que hagin viatjat a països de risc s'hauran de fer la prova del coronavirus

S'amplien a sis els països on es recomana no viatjar

Grup de noies amb mascareta a la Galeria Vittorio Emanuele II de Milà
S'exigirà a les persones que hagin estat a la Xina o el nord d'Itàlia que es facin el test del coronavirus | Catalunya Diari

Enduriment de les mesures contra el coronavirus  per part del ministeri de Sanitat. Després d'un dimarts on la malaltia es començava a estendre per tot l'Estat, s'anunciava que tots els espanyols o residents a Espanya que hagin viatjat els últims 14 dies als països o zones de «risc» s'hauran de fer la prova del Covid-19.

La mesura afecta tots que hagin estat a la XinaCorea del Sud, el Japó, Singapur, l'Iran i les regions  italianes de la Llombardia, el Vèneto, el Piemont i l'Emília-Romanya i tinguin els símptomes identificats amb el virus, com febre o problemes respiratoris. També es va anunciar que les persones ingressades en centres sanitaris a l'Estat amb afectacions respiratòries per causa desconeguda.

Seguir les instruccions de les autoritats sanitàries

Encara que no s'ha fet una prohibició expressa, si s'ha recomanat que s'eviti viatjar  a aquestes zones sí no és que «imprescindible» per motius professionals o d'una altra mena. En tot cas, per totes les persones que sigui o resideixen en una zona de risc s'ha demanat seguir «els consells de les autoritats sanitàries de la regió». 

Fent especial èmfasi en el nord d'Itàlia, on per proximitat hi ha més turistes i residents espanyols, el ministre Salvador Illa assenyalava que el seu sistema sanitari «té professionals molt competents». A més, insistia que per ara seguir les recomanacions locals és «més que suficient». 

També et pot interessar...