Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oficials de quarentena desinfectant una residència d'estudiants a Gwangju, a la Xina

MINUT A MINUT: Segon contagi a Catalunya, 10 casos actius a l'Estat

Salut recomana evitar els països de «risc», no creure falsos rumors de la xarxa i rentar-se les mans sovint

Una persona vestit amb una granota per protegir-se del coronavirus a la Xina el 19 de febrer del 2020
Augmenten a dotze els contagis a l'Estat, dos dels quals a Catalunya | GTRES

Aquest dimecres s'ha confirmat el segon cas de coronavirus a Catalunya,  un jove de 22 anys que havia estat a Itàlia, un dia després de la notícia que una dona de nacionalitat italiana, resident a Barcelona, estava ingressada a l'Hospital Clínic diagnosticada de  covid-19. Salut ha informat que tots dos casos són de pronòstic «lleu». A més, avisen que es preveuen nous contagis, però que Catalunya està preparada per gestionar el coronavirus.

La Generalitat  informava també aquest dimarts de l'aïllament domiciliari de 25 personesa Barcelona per haver tingut contacte directe i continu amb la primera pacient contagiada a Catalunya. Per altra banda, s'estan estudiant diversos casos de persones sanes, però pendents de rebre els resultats de les proves que descartin el possible contagi.

El ministeri de Sanitat, per la seva banda, emet també missatges de calma, recordant que tots els casos de contagi a l'Estat són «importants». Són un total de dotze, deu dels quals actius, ja que els dos primers van rebre l'alta i es consideren curats.

Les autoritats, en definitiva, coincideixen en demanar que els ciutadans es limitin a creure la informació oficial i contrastada, deixant de banda els  rumors falsos que circulen per la xarxa. Demanen també evitar les zones de «risc», en cas de consultes o sospites de contagi, trucar primer al 061, on es fa un primer filtre, per evitar saturar les urgències dels hospitals.