Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona vestit amb una granota per protegir-se del coronavirus a la Xina el 19 de febrer del 2020

Segon cas de coronavirus a Catalunya: un jove de 22 anys que havia estat a Itàlia

Es tractaria d'un jove de 22 anys que ha viatjat a Itàlia recentment

Una persona vestit amb una granota per protegir-se del coronavirus a la Xina el 19 de febrer del 2020
Segon cas de coronavirus a Catalunya: un jove de 22 anys que havia estat a Itàlia | GTRES

Es confirma un segon cas de coronavirus a Catalunya. El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya acaba de confirmar aquesta notícia a través de xarxes socials: es tractaria d'un noi de 22 anys que ha viatjat a Itàlia recentment. La consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Joan Guix  —que és el català responsable de liderar la gestió del coronavirus a Catalunya—, en donaran detalls aquest migdia.

Pel que fa al segon infectat per la malaltia a Catalunya, Joan Guix ha fet patent que es tracta d'un jove de 22 anys  que va viatjar a Itàlia —concretament, a la zona de Milà— entre els dies 22 i 25 de febrer, i que ahir es va presentar a urgències amb molèsties de coll i una mica de febre. Per aquest motiu, va ser sotmès a les proves pertinents, i finalment aquest matí s'ha confirmat el resultat positiu en coronavirus. A més, tal com ha fet patent, està previst que continuïn amb el protocol establert:  aïllament i vigilància activa.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Segon cas confirmat a Catalunya

Amb aquest,  ja són dos els casos confirmats en territori català, després que durant la tarda d'ahir es fes públic que una noia de 36 anys i nacionalitat italiana, però que resideix a Barcelona, havia estat contagiada per la temuda malaltia després d'haver viatjat al nord d'Itàlia. En aquest sentit, cal destacar que la pacient està ingressada a l'Hospital Clínic i el seu estat de salut és bo.

Malauradament, s'han detectat diversos casos en tot el territori espanyol en les últimes 36 hores, fins a arribar a la xifra d'almenys nou contagis més, sumant un total d'onze persones infectades des que es registrés el primer cas a la Gomera. Després, es va haver de sumar el de Palma de Mallorca, els quatre registrats a Tenerife, dos més a Madrid i un altre a Castelló. 

Alarma mundial pel coronavirus

Les xifres, però, augmenten escandalosament si ampliem la mirada a escala global. I és que, en aquest sentit, el COVID-19 ja ha aconseguit infectar més de 80.900 persones de fins a 40 països diferents. Pel que fa a morts, fins al moment només en consten 2.716, però és important tenir en compte que la velocitat de propagació és el que més pot arribar a preocupar als experts en matèria. 

També et pot interessar...

  • Descartats dos possibles casos de coronavirus a Figueres.

  • Els espanyols que hagin viatjat a països de risc s'hauran de fer la prova del coronavirus.