Imatge d'un home amb un paraigües.

Es confirma el canvi de temps aquest cap de setmana a Catalunya: arriba la pluja

Dissabte apareixeran els primers ruixats, però s'espera que sigui diumenge el dia de pluges més intenses i repartides

Són dies estranys. No sabem ben bé què agafar quan sortim de casa. Si tapar-nos o bé apostar ja de manera radical per la màniga curta. Al matí refresca, però al migdia les temperatures s'enfilen sovint fins als 25-30 ºC. Aquest cap de setmana, però, si bé és cert que les temperatures continuaran sent sorprenentment altes, també ho és que veurem alguns ruixats repartits per Catalunya

El cert és que les pluges registrades a casa nostra durant el cap de setmana de l'1 de maig van obrir la porta a un nou escenari. Un escenari tan esperat com fugaç. Les pluges, ni de bon tros, van ser suficients per a acabar amb la sequera, però sí que van ser un canvi de paradigma per intentar lluitat contra aquesta realitat. 

Ara, el cap de setmana del 6 i 7 de maig, s'espera que l'escenari sigui similar al del pont de l'1 de maig. S'esperen ruixats, sobretot a partir de diumenge a la tarda, a les comarques del nord de Barcelona, a l'interior de Girona i al Pirineu. Anem per parts. 

Dissabte, primers ruixats

Tot i això, seran irrisoris. Dissabte predominarà el sol durant el matí a tot Catalunya i les màximes seguiran la tònica d'aquests dies. És a dir, seguiran el patró dels 30 ºC. A la tarda, però, s'espera que les tornes comencin a canviar i  apareguin els primers ruixats al Pirineu.

Imatge del temps del dissabte, 6 de maig, a la tarda.
Els primers ruixats apareixeran dissabte a partir de la tarda al Pirineu. | Meteocat

A partir de les 18.00 hores, s'espera que augmenti la nuvolositat a les comarques del nord de Barcelona i a l'interior de Girona, i apareguin les primeres pluges al Pirineu. Serà el preludi de diumenge. 

Diumenge de pluges més generalitzades

I és que diumenge ja no plourà només al Pirineu. A partir de la tarda, els ruixats començaran a aparèixer a les comarques del nord de Barcelona i a l'Interior de Girona. Segons el Meteocat, s'esperen pluges a partir de les 15.00 hores a les comarques de la Garrotxa, el Ripollès, la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà, la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Solsonès, el Berguedà, Osona, el Bages, el Moianès i a la Segarra

Imatge del temps del diumenge, 7 de maig, a la tarda.
Diumenge a la tarda estarà marcat per les pluges a Barcelona, a Girona i al Pirineu. | Meteocat

Així mateix, a les comarques de la Garrotxa, Osona, el Berguedà i el Ripollès, les precipitacions de diumenge a la tarda podrien anar acompanyades de tempesta. Les comarques de les Terres de l'Ebre, de Lleida i de la demarcació de Girona, en principi, no entrarien en aquesta equació de ruixats. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Així mateix, cal destacar que les temperatures màximes baixaran lleugerament diumenge i conviurem amb temperatures més suaus i normals per a l'època. 

Pots consultar quin temps farà dissabte i diumenge a la teva comarca, clicant aquí.