Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Persones en una terrassa d'un establiment de Torredembarra

Cap de setmana de temperatures inusuals: es fregaran els 30° i sol a tot Catalunya

Aquest dissabte i diumenge serà un cap de setmana de tardor poc habitual pel que fa a la situació meteorològica del nostre país

La previsió del temps anuncia diversos canvis a Catalunya, especialment de cara al cap de setmana. D'aquesta manera, la situació meteorològica sembla que canviarà radicalment aquest dissabte i diumenge de tardor. De manera atípica en aquesta època de l'any, les temperatures augmentaran considerablement.

Avui, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), serà un dia on predominaran els núvols alts i mitjans, i el sol serà el gran protagonista. Referent a les temperatures màximes, seran més elevades que dies anteriors. Així ho ha informat el mateix SMC a les seves xarxes socials.

«Avui, els núvols alts i mitjans augmentaran amb el pas de les hores. A més, durant el matí hi haurà estrats baixos a punts de l'interior. La temperatura màxima serà més alta».

Un cap de setmana atípic

Com hem esmentat anteriorment, aquest cap de setmana la situació meteorològica serà molt més estable que dies anteriors. Predominarà el sol en la major part del país i les temperatures seran més altes de l'habitual en aquesta època de l'any. Així, els valors marcats pel termòmetre seran molt més d'estiu que de tardor.

Dissabte i diumenge, la sensació tèrmica fregarà els 30 graus en diversos punts. Les temperatures podrien arribar als 27 o, fins i tot, 28 graus en diverses zones de Catalunya, especialment en algunes comarques de l'interior. Aquest augment de les temperatures es notarà especialment diumenge.

La temperatura mínima serà lleugerament més alta i amb la temperatura màxima passarà el mateix, sobretot a les comarques de l'interior i a les del litoral nord. Pel que fa a la resta del litoral, l'estabilitat es mantindrà encara que, en algunes zones, la temperatura podria ser lleugerament més baixa.

Mapa meteorològic de dissabte
Situació meteorològica de dissabte 15 d'octubre. | @meteocat

Pels amants de la platja, encara podran allargar un pèl més aquest 'estiuet' que arriba, ja que tot apunta que la situació meteorològica es mantindrà considerablement tranquil·la. A més, la temperatura de l'aigua es mantindrà estable i encara permetrà, a qui ho desitgi, gaudir d'un bon bany al mar. 

La previsió meteorològica de cara a les pròximes setmanes és bastant incerta, ja que pot ser que el temps canviï. D'aquesta manera caldrà restar a l'espera i estar pendents de com evoluciona el temps aquest octubre, marcat per unes temperatures insòlites respecte anys anteriors.