El coronavirus acumula ja, amb data del 30 d'abril del 2020, més de 3 milions de casos positius confirmats arreu del planeta, amb els Estats Units com a epicentre de la pandèmia des de fa unes setmanes, amb poc més d'un terç dels casos globals detectats al país: 1.064.572.
Com a conseqüència, el país nord-americà és també el més afectat pel que fa a les víctimes mortals, més de 61.000, gairebé una quarta part del total mundial, i l'estat de Nova York és sense cap mena de dubte la zona més castigada del planeta, amb 300.000 casos confirmats (165.000 només a la ciutat de Nova York) i 18.000 morts (12.774 a la capital).
La doctora Lorna Breen no va suportar tantes morts a l'hospital
Aquesta situació ha provocat la saturació dels hospitals de la zona i una crisi sanitària sense precedents al país que, finalment, va provocar que la doctora Lorna Breen, cap d'Urgències de l'hospital NewYork-Presbyterian Allen, se suïcidés per no poder superar la pressió i la gran quantitat de morts per la malaltia. El seu pare, Philip Breen, va declarar al 'New York Times' que ella va ser «tant víctima com qualsevol altra persona» de la pandèmia.
La doctora Lorna va ser una més dels sanitaris contagiats arreu del món mentre treballen per controlar la pandèmia. L'hospital la va enviar a casa seva, a la ciutat de Charlottesville, on va passar la seva quarantena obligada. Uns dies després, però, va tornar a l'hospital, però el centre la va tornar a enviar a casa.
Va ser llavors quan, després d'uns dies amb la seva família, la doctora va prendre la dura decisió de posar fi a la seva vida, després de setmanes de pressió i d'un dolor «insuportable» per veure morir tants pacients amb coronavirus, segons declaracions del seu pare.
Ella no tenia problemes de salut mental, i de fet no és l'únic cas similar ocorregut als Estats Units des de l'inici de la crisi. Uns dies abans de suïcidar-se Lorna, un para metge de Nova York, John Mondello, de 23 anys, va suïcidar-se amb la pistola del seu pare.