Cap usuari positiu a la residència de Lleida on una infermera que vacunava tenia Covid

Els resultats de la PCR entre els treballadors si que han detectat un cas

Imatge d'arxiu d'una injecció d'una vacuna
El cribratge de la residència es va fer dimarts passat i durant la jornada d'avui se'n farà un de nou | Bernd Wüstneck / Dpa-Zentralbild

El Departament de Salut ha anunciat aquest dijous que els 66 usuaris que viuen a la residència Balàfia I de Lleida ha donat negatiu en Covid-19 després de les PCR que s'han fet arran del cas d'una treballadora del centre que tenia el virus. El cribratge a la residència es va fer dimarts passat i durant la jornada d'avui se'n farà un de nou per reforçar els resultats. Cal recordar que aquesta és la residència on diumenge va començar la vacunació a les terres de Ponent i que una de les infermeres que va administrar el vaccí també tenia la Covid-19.

Entre els 77 treballadors del centre sí que s'ha registrat un cas positiu i per tant ara ja són dos els qui tenen el virus, segons ha informat Salut. Cal recordar que a l'equip de vacunació extern hi havia una infermera que tenia la Covid-19 i per això es van aïllar les quatre persones que l'acompanyaven. Aquest cas, però, no està relacionat amb el de la treballadora.

Segons Salut, dels 66 usuaris de la residència, un total de 61 ja s'han vacunat amb el vaccí de Pfizer que es va començar a subministrar diumenge 27 de desembre. Així mateix, del total de 78 treballadors de la residència, 17 s'han vacunat ja.

El cas entra en la campanya per a les eleccions al Parlament del 14-F

El candidat d'En Comú Podem (ECP) per Lleida el 14-F, Jaume Moya, va reclamar aquest dimecres la dimissió de la gerent de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, i en cas que no es produeixi va demanar-ne el cessament. Moya va fer aquesta petició arran que es conegués el positiu per coronavirus d'una de les infermeres que va vacunar contra la Covid-19 a la residència Balàfia I de Lleida.

El polític dels comuns va qualificar el fet d'«especialment greu», denunciant que «no se li havia fet cap PCR ni cap test d'antígens abans de desplaçar-se a la residència Balàfia I i tampoc s'han donat detalls sobre quan se li va fer el darrer test».


Comentaris

envia el comentari