Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Alguns CAPs catalans tenen tancades les citacions fins el setembre

Després de la denuncia d'un usuari, els sindicats confirmen que l'ICS no cobreix les vacances estivals dels metges saturant l'agenda de molts d'ells

Molts metges tenen bloquejada la seva agenda fins que facin les seves vacances | Cedida

 

Les queixes presentades per en Miguel, un veí de Sant Pere de Ribes, sobre les seves dificultats per aconseguit cita amb el seu metge de capçalera, podria ser només un exemple d'un greu problema en molts centres d'atenció primària catalans. Aquest veí denunciava com al CAP Roquetes d'aquesta població del Garraf no hi havia res lliure fins al setembre i els sindicats de metges confirmen que pot passar en altres ambulatoris.

Segons explicava 'Crónica Global', la gerència de l'Institut Català de Sanitat (ICS) en la regió metropolitana sud té coneixement d'aquesta queixa «ja resolta i sense que es presentés cap reclamació». L'ICS parla d'un «problema puntual» amb les visites no urgents en el centre i explica que les agendes dels metges de família funcionen «amb normalitat». 

Va aconseguir cita quan va dir que presentaria una reclamació

Aquesta versió contradiu el que va viure el denunciant. La setmana passada es va dirigir al CAP per demanar una visita amb el seu metge perquè el tractés per un dolor a una falange d'un dit. Quan es va dirigir al taulell, li van comunicar que les agendes estaven tancades fins al 2 de setembre.

Les vacances d'estiu de molts facultatius es queden sense cobrir | CatalunyaDiari

 

Ell mateix confirmava que només quan va amenaçar d'interposar una reclamació, va  intervenir un metge d'urgències que va aconseguir que el visitessin a finals de juny o començaments de juliol. Tot i això, va acabar presentant-la, ja que no troba correcte que «casos més greus com gent gran o amb dolors crònics» hagin d'esperar quatre mesos per veure el metge. 

Els sindicats confirmen que és un problema econòmic

Els representants sindicals dels facultatius d'atenció primària relaten que aquest no és un cas puntual. Denuncien que l'ICS no està posant «substituts pels festius que s'agafen els metges» per falta de pressupost. 

Aquest fet està duent a limitar les visites als metges mentre aquests no facin les seves vacances. Els usuaris es troben que les aplicacions per demanar hora estan bloquejades i que als taulells tampoc els hi donen. Per la seva banda, els professionals veuen com la seva agenda es duplica quan tornen. Tot per les retallades aplicades en Sanitat, expliquen. 

També et pot interessar...

  • La vaga a la sanitat concertada, endarrerida fins al mes de juny