Carla, la jove catalana amb coronavirus que es penedeix del que ha fet: «Estic fatal»

La seva irresponsabilitat ha afectat de manera directa disset persones més

Imatge d'arxiu d'una infermera en un hospital
La seva irresponsabilitat ha afectat de manera directa disset persones més | Catalunya Diari

La bona consciència pren amb la pandèmia del coronavirus més sentit que mai, tenint en compte que una irresponsabilitat individual pot afectar de manera directa un nombrós grup de persones. És el que li ha passat a Carla, una jove manresana de 21 anys que no va fer el que calia i ara se sent «fatal».

La noia havia estat en contacte amb una persona que acabaria donant positiu en el test de Covid-19. En assabentar-se'n, es va dirigir al CAP per fer-se la prova. Es va haver d'inventar símptomes perquè accedissin a fer-li, assegura, però així va ser i, després, van indicar-li que hauria d'estar-se a casa, en quarantena, fins que sortissin els resultats, tal com marca el protocol, per assegurar la jugada i evitar més contagis.

Però ella no ho va fer. Carla va trobar-se amb uns amics per anar a sopar. El que no s'imaginava és que el resultat de la prova donaria positiu. Tenia coronavirus i, irresponsablement, s'havia relacionat amb disset persones, que inevitablement van haver-se de fer també la prova, a més d'endur-se un bon espant en assabentar-se que podien estar infectats. Amb tot, els disset han donat negatiu a la prova.

«Això no és una broma»

Però Carla està pagant l'error que va cometre amb mala consciència, tal com ha expressat en una entrevista a 'Regió 7'. Ha volgut explicar la seva experiència perquè està penedida de no haver fet el que tocava i perquè pugui servir d'exemple perquè altres joves s'ho pensin dues vegades.

«Hauria d'haver estat confinada mentre esperava el resultat de la prova i d'altres ho han pagat. Per sort tothom ha sortit negatiu, però una amiga meva va tenir una pneumònia i ens pensàvem que era coronavirus. Finalment no ho és, però encara em sento molt malament. Si hagués fet bé les coses, podria haver evitat l'ensurt i la prova a disset persones. És una cadena que no s'acaba», confessa.

A més, reconeix que no complia les mesures quan es trobava amb els amics. «No manteníem les distàncies ni portàvem la mascareta. Ara, per a mi això s'ha acabat». Assegura haver après que «això no és una broma»: «No pensem que pot afectar molta gent que ens importa». 

Per sort, tot i la mala consciència, es troba bé. «Estic perfectament. Soc pràcticament asimptomàtica. Un dia vaig tenir febre, però res més», explica. La jove no ha de seguir cap tractament, però ha de complir quinze dies de confinament, aquesta vegada de veritat, fins que tornin a fer-li la prova per saber si ha superat el virus.


Comentaris

envia el comentari