Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Carles Puigdemont i Pere Aragonès en una roda de premsa a l'exterior de la Casa de la República a Waterloo, Bèlgica

Carles Puigdemont s'emportarà la seva dona i filles a Bèlgica a partir de setembre

Una decisió que allunya la seva tornada a Catalunya | Coincidirà amb l'inici del curs escolar de les filles

El vincle de Carles Puigdemont amb Bèlgica  sembla que va per llarg i no es veu a l'horitzó una tornada pròxima a terres catalanes. Moltes hipòtesis han girat al voltant del futur de l'expresident, però en els pròxims mesos hi haurà un canvi radical.

Segons explica 'El Confidencial', la família Puigdemont ha pres una difícil decisió a executar en un futur pròxim. La seva esposa, Marcela Topor, i les seves dues filles  es traslladaran a Waterloo  a partir d'aquest mes de setembre. 

Una arribada coincidint amb el curs escolar

La Casa de la República instal·lada a Bèlgica sumarà nous inquilins. Carles Puigdemont porta vivint a la localitat belga des de 2017 i, ara, després de gairebé quatre anys, estarà acompanyat de la seva família. Totes elles seguien amb la seva vida a Girona tot aquest temps. 

Ara una de les preocupacions que hi ha és la qüestió de les dues filles. El trasllat a Waterloo es fa coincidint amb l'inici del curs escolar i facilitar una adaptació des d'un bon inici al nou centre. S'està buscant un col·legi per continuar amb els seus estudis. 

Les opcions que barallava Puigdemont

L'arribada de la resta de la família a la Casa de la República haurà aixecat els ànims a l'expresident. Puigdemont està vivint uns últims temps convulsos després de l'última decisió del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) de retirar-li la immunitat de l'Europarlament.

A més a més, també hi ha pendent la qüestió prejudicial presentada pel jutge Pablo Llarena davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Una situació que preocupa al gironí de cara al seu futur judicial.

Tot i això, a principis de juliol, segons 'El Periódico', Carles Puigdemont tenia al cap tres opcions de futur. Una d'elles era la d'instal·lar-se definitivament a Bèlgica. Després d'aquesta decisió de la família de traslladar-se a Waterloo, pot ser definitiva.

Les altres dues opcions que tenia eren tornar a Catalunya si es rebaixava el delicte de sedició pel qual se l'acusa o esperar que aflorés un nou escenari polític a l'Estat. Encara que fructifiquessin aquestes opcions, Puigdemont desconfia de la justícia espanyola.