Carlos 'El Yoyas'

Carlos 'El Yoyas', en cerca i captura per la policia

Està condemnat a cinc anys i vuit mesos de presó per maltractaments contra la seva exdona i els seus dos fills

El català Carlos 'El Yoyas' va ser condemnat recentment a cinc anys i vuit mesos de presó per set delictes de maltractament, lesions i vexacions. El darrer 14 de novembre va ser citat per entrar a la presó, però no es va presentar. Les autoritats catalanes han decretat una ordre de cerca i captura contra ell.

Carlos Navarro, exconcursant de Gran Hermano, havia de presentar-se aquell dia al Jutjat de Pau de Vilanova del Camí (Barcelona). Telecinco ha mostrat el document oficial en què es decreta l'ordre de cerca i captura. Estarà vigent fins al 3 de febrer de 2027 per a la seva localització i ingrés a la presó.

'El Yoyas' va ser declarat culpable de maltractaments contra Fayna Bethencourt, la seva exparella i també exconcursant de Gran Hermano. La condemna es fa extensiva als maltractaments i vexacions contra els dos fills que tenen en comú. Ara Fayna ha trencat el silenci en conèixer la notícia.

Ingrés immediat a la presó

La sentència contra el català 'El Yoyas' va ser ratificada l'abril del 2021 per l'Audiència Provincial de Las Palmas. Havia estat condemnat pel Jutjat Penal número 5 de Las Palmas de Gran Canaria. El 3 de maig de 2022, el mateix jutjat va rebutjar la sol·licitud del condemnat de canviar la condemna per feines a la comunitat.

Carlos Navarro va ser condemnat per sis delictes de maltractament habitual a l'àmbit familiar i per lesions contra la seva exdona i els seus dos fills. També per un delicte d'amenaces contra la nova parella Fayna Bethencourt. Va ser condemnat a cinc anys i vuit mesos de reclusió, sense possibilitat de commutació de la pena.

Fayna Bethencourt i Carlos «el Yoyas», en una foto d'arxiu
Fayna Bethencourt i Carlos van tenir una relació sentimental plena de turbulències. | CEDIDA

El Jutjat de Pau de Vilanova del Camí va requerir la presència del condemnat per fer efectiva la seva entrada a la presó. Carlos no es va presentar i això va motivar l'emissió d'una ordre de cerca i captura contra el català. L'ordre té vigència fins al febrer del 2027, moment en què es farà un pas més.

Les paraules Fayna Bethencourt

Segons ha informat Telecinco, si en aquesta data no ha aparegut, es recorrerà a les Forces i els Cossos de Seguretat de l'Estat. Aquestes el cercaran per a la detenció i l'ingrés immediat a la presó. Fayna, la gran afectada en aquest cas, ha trencat el silenci i ha mostrat la seva opinió sobre la situació.

Fayna ha reconegut que tota aquesta situació li posa «la pell de gallina» i li genera una certa «intranquil·litat». Desitja que trobin el català 'El Yoyas' com més aviat millor: és un maltractador i vol que el fiquin a la presó. El seu únic consol és que actualment viu lluny de l'exconcursant condemnat per maltractaments.

«Em considero afortunada de viure tan lluny, sincerament. Que calgui agafar un avió i que hi hagi aeroports i molts quilòmetres pel mig em dona tranquil·litat. Però no puc parar de pensar en les dones que, per desgràcia, tenen aquesta persona al costat», ha expressat l'exdona de Carlos.

Un relat esgarrifós

La sentència va posar al descobert el malson que van haver de viure la seva exdona i els fills. Els episodis de maltractaments es remunten al 2013, quan va apallissar Fayna davant del seu fill, que aleshores tenia tres anys. La va arrossegar al dormitori i li va dir: «què vols que et trenqui: el braç o una costella?».

Segons la fiscalia, 'El Yoyas' es va aprofitar de la dependència emocional de Fayna per sotmetre-la a una situació continuada de maltractaments. «Tenia un control absolut de l'economia domèstica i en limitava l'autonomia com a dona. Vigilava les seves comunicacions i els seus moviments», va relatar el fiscal.

Llavors, Carlos tractava la seva dona de forma degradant, «li recaragolava la mà o li donava una trepitjada perquè callés». El comportament del català es va anar fent més violent amb el temps, incloent-hi vexacions i amenaces. La situació va empitjorar després del naixement dels seus fills i a casa hi havia un «clima de terror».