Carme, la infermera de 105 anys que va viure la Guerra Civil i ara una «guerra de microbis»

Noguera va haver de deixar d'exercir quan es va casar perquè «no volien infermeres casades»

Carme Noguera, exinfermera catalana de 105 anys
L'exinfermera catalana de 105 anys continua estudiant | Rac1

Carme Noguera105 anys i és exinfermera. A la seva edat no ha deixat d'estudiar tot i que ara se centra en els idiomes i estudia anglès i francès. Coincidint amb el Dia Mundial de la Infermeria, que es va celebrar ahir, ha parlat de com ha evolucionat aquesta professió al llarg dels anys tot i que considera que avui dia «potser és una feina una mica infravalorada».

En una entrevista a 'Rac1' la Carme ha explicat que ella va estudiar infermeria l'any 1933 a la primera escola que va obrir la Generalitat. En aquell temps era una professió que no estava gaire ben vista: «Quan estudiaves per a infermera semblava que fossis una prostituta, com si et volguessis entendre amb tots els metges».

«No volien infermeres casades»

Ser infermera era una professió que havies de deixar quan et casaves perquè no podies continuar treballant: «No volien infermeres casades». La veïna de Vic va deixar el treball i es va dedicar als seus fills: «M'hauria agradat seguir fent d'infermera».

No obstant això, ha assenyalat que hi havia dones que tot i estar casades mantenien la feina perquè «el director feia veure que estaven malaltes mentre feien el viatge de nuvis». Quan ja ho van permetre Noguera es va quedar amb els nens i no va tornar a treballar «vaig ser una mica burra, la veritat».

Avui dia les coses han canviat molt i la infermeria ha anat evolucionant. És per això que Carme celebra que el personal d'infermeria compti amb els recursos actuals. Ella va passar la Guerra Civil i el personal d'infermeria actual està passant «una guerra de microbis».


Comentaris

envia el comentari