Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla obert d'un grup de noies d'una colla durant la rua de l'Extermini del Carnaval de Sitges

Torna el Carnaval de Sitges: com serà i quins canvis hi haurà

El municipi aplicarà canvis però recuperarà l'essència del Carnaval

L'Ajuntament de Sitges i la Comissió del Carnaval han acordat modificar els recorreguts de les rues de la Disbauxa i l'Extermini per evitar aglomeracions i complir la normativa anti-covid. En comptes de recórrer la façana marítima en direcció Castelldefels per endinsar-se al nucli antic i acabar al Cap de la Vila, els nous itineraris començaran sota la icònica església de La Punta i circularan en sentit invers als últims anys.

L'objectiu, destaca l'organització, és garantir que la festa transcorre per carrers amples on es pugui garantir la distància entre el públic. Arran de les mesures del Procicat de les darreres setmanes, es descarta que els espectadors estiguin asseguts, però es preveu sectoritzar els carrers per controlar l'aforament.

A banda de tenir nous recorreguts, les rues del primer Carnaval de Sitges post-covid també estrenaran horaris, unificats a les festes de diumenge i dimarts: les desfilades infantils seran a les 12 h i les d'adults, a les 19 h. El canvi més significatiu serà a la rua de l'Extermini del penúltim dia de Carnaval, que fins ara se celebrava a les 21.30 h.

Finalment, Ajuntament i Comissió del Carnaval també han fixat un màxim de 125 participants a cadascuna de les 41 carrosses que desfilen a les quatre rues. Tots els integrants hauran de dur mascareta i estarà prohibit consumir qualsevol beguda per evitar situacions de risc de contagi del coronavirus.

El regidor de Tradicions i Festes de Sitges, David Martínez, ha celebrat la flexibilització progressiva de les restriccions fixades per la Generalitat a l'àmbit de la cultura i ha garantit el compromís de l'organització per recuperar el format de Carnaval pre-pandèmia de cara al 2023.

El nou protocol del Carnaval, sense l'annex que prohibeix l'alcohol

En paral·lel, l'Ajuntament de Sitges té a punt el nou protocol del Carnaval i preveu dur-lo a aprovació del Ple municipal d'aquest novembre. Ho farà, però, sense l'annex on es prohibia el consum d'alcohol durant la celebració de les rues, el qual seguirà treballant.

Aquest document addicional especificava que a les rues no es podria portar «cap tipus de beguda alcohòlica a la carrossa» i es detallava que «només» es permetria el consum d'aigua. El mateix annex advertia que abans d'iniciar les desfilades es faria una inspecció per certificar que es compleix la normativa i s'avisava que es retirarien les carrosses que no ho fessin.

El text i l'annex, consensuats amb la Comissió del Carnaval, s'havien d'aprovar al Ple del passat mes de gener. L'avanç del contingut d'aquests documents a través de l'ACN, però, va provocar un fort malestar a nivell polític i entre les entitats del municipi. La situació va dur el govern a deixar en pausa el protocol a l'espera de tenir un major consens.