Imatge d'una carretera completament nevada a León.

Nou carreteres catalanes, afectades ara mateix per la nevada: talls i ús de cadenes

En diverses carreteres és obligatori l'ús de cadenes i altres punts de la xarxa viària catalana, com la C-37, resten tallats al punt de túnel de Bracons

Dia de nevades, dia d'afectacions a la xarxa viària catalana. El temporal de neu torna en molts punts de Catalunya i la mobilitat està sent d'allò més complicada en comarques com Ripollès, la Garrotxa, Osona i la Selva

En aquesta línia, el servei català de trànsit informa de diverses carreteres tallades, com la C-37 a l'altura del túnel de Bracons.  

Quines són les carreteres tallades a hores d'ara per la nevada?

  1. N-260 - Vallfogona del Rupollès
  2. GIV-5411 - Sant Hilari Sacalm 
  3. GIV-5201  - Arbucies 
  4. GIV-4016  - Toses
  5. C-37  - Torelló
  6. C-17 - Tona / Malla 
  7. BV-4031 - Castellar d en'hug 
  8. BV-4024 - Guardiola de Berguiedà 
  9. C-37 - Túnel de Bracons 


Tallat per neu el túnel de Bracons a la C-37

El túnel de Bracons, a la C-37, està tallat per la presència de neu, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. També ho estan dues carreteres menors, la GIV-5201, entre coll de Gomara i Sant Marçal de Montseny i la GIV-5411 entre coll de Revell i turó de la Paradella. 

D’altra banda, és necessari posar cadenes a la C-25 entre Sant Julià de Vilatorta i Santa Coloma de Farners, on també està restringit el pas de camions.


Cadenes a l'Eix Transversal (i en molts altres punts)

La principal carretera on és obligatori l'ús de cadenes és l'Eix Transversal. En 36 quilòmetres de la C-25, en tots dos sentits —entre Sant Julià de Vilatorta i Santa Coloma de Farners—, és obligatori l'ús de cadenes i s'ha prohibit el pas a camions. 

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del TEMPS a CATALUNYA al WhatsApp 

D'altra banda, també és obligatori circular amb cadenes a l'N-260, entre Riudaura i Ripoll. 

Pots consultar tot l'estat del trànsit a la pàgina oficial del Servei Català de Trànsit. 

Protecció Civil, en aquesta línia, recomana tenir la màxima precaució a la carretera, així com evitar sortir al carrer fora de les hores centrals del dia.