Cordó policial dels Mossos d'Esquadra i tres agents de fons

Carta de la mare de Leo, el nen assassinat pel seu pare en un hotel a BCN: «Fins al final»

La dona expressava el seu dolor i les seves ganes de fer justícia abans de saber-se la mort de l'assassí

El passat 24 d'agost es va produir un tràgic succés a Barcelona. Un pare, Martín Ezequiel, presumptament va posar fi a la vida del seu fill de dos anys, Leo, en un hotel. Finalment, el pare va ser localitzat sense vida aquest dimecres 15 de setembre.

Avui, l'exparella del presumpte autor i mare del menor ha decidit expressar-se sobre el que ha passat. Ho ha fet a través d'una carta que s'ha fet pública. En aquesta, ha parlat sense embuts del dolor i l'angoixa de com que està patint.

Però també deixava clar que anava a fer tot el possible per fer justícia. Desgraciadament, com l'assassí del seu fill sortirà impune després de suïcidar-se.

La mare del fill assassinat se sincera sobre el seu patiment

El diari elDiario.es és el que avui ha aconseguit publicar la carta que ha escrit l'ex parella del suposat criminal. Es tracta d'un text plen de sinceritat i sentiment que no deixa indiferent a ningú. Per aquest motiu no ha dubtat a reconèixer en ella que està vivint el pitjor tràngol de la seva vida.

Comença d'aquesta manera: «Sóc la mare de Leo, el nen que va ser assassinat pel seu pare a l'Hotel Concòrdia de Barcelona la nit del 24 d'agost».

«Des d'aquell dia he sentit un dolor extremadament profund, més del que qualsevol persona pugui arribar a imaginar. A més del trauma que he patit».

En aquest punt, ha volgut reconèixer que aquests dies ha rebut molt suport. Ho ha fet dient: «Tot i això, he sentit la calor humana, el suport i la implicació. He estat acompanyada per múltiples persones, professionals i institucions».

I és en aquest moment de la carta quan ha assegurat que no pararà fins que el responsable pagui. Ho ha manifestat així: «No em rendiré fins a fer justícia per al meu fill i per a mi. Aguantaré fins al final», deia abans de saber el final del seu ex.

«Confio plenament en la justícia per aconseguir trobar a l'assassí del meu fill allà on es trobi. Poder seguir el procés judicial i poder fer la meva dol». 

A això ha afegit: «Totes les famílies podran comprendre l'immens amor cap a un fill i el terrible de la seva pèrdua. Per això que vull dedicar unes paraules d'agraïment a totes les persones que heu col·laborat en la recerca, en tot el suport que contribueix al meu estat emocional. Us envio tot el meu afecte».

«I us demano que seguiu perseverant, ajudant el màxim possible perquè es trobi a l'autor d'aquest crim».

La mare demana comprensió

En aquesta carta, la dona també ha demanat respecte per damunt de tot: «Estic en una situació complexa en l'àmbit de seguretat. Per això demano el màxim respecte per a la investigació i per protegir la meva integritat».

«Quan pugui, atendré a totes les qüestions necessàries. Però ara necessito un espai per a mi».

No ha dubtat a exposar que, quan pugui, se situarà al capdavant de la lluita contra la violència vicària, de la qual ella ha estat víctima. Ha dit: «Sé que són moltes les persones que heu llançat missatges d'afecte i suport en aquests moments difícils. Us ho agraeixo de tot cor».

«Especialment a totes aquelles mares que han patit també el dolor immens de la violència vicaria. Quan recuperi forces em sumaré a vosaltres. Ho faré per aconseguir un món més just en què les dones i els nens també puguem viure en pau i llibertat».

D'aquesta manera, ha volgut donar les seves primeres paraules després de l'assassinat del seu petit. Un assassinat del qual segueix obert el cas perquè continua buscant-se al pare del menor. Les últimes informacions sobre aquest indiquen que s'estudiava la possibilitat que seguís amagat, però finalment es va trobar el seu cadàver.