Diversos cotxes aparcats

La carta sorpresa que la DGT té preparada per a milers d'espanyols

La DGT ha canviat una normativa important que afectarà molts conductors espanyols

La DGT està enviant cartes a les cases espanyoles en les quals figura el nou canvi de normativa i una data molt important. Les normes sobre circulació i la seguretat viària estan en constant revisió per a evitar el risc en les carreteres. En els últims temps s'està experimentat una tendència creixent d'accidents mortals per culpa de les distraccions al volant.

Algunes de les causes més comunes d'aquesta mena de successos són l'ús del telèfon mòbil o circular a una velocitat fora dels límits marcats per la llei. Són moltes les mesures per a controlar aquesta classe d'activitats, i cada vegada introdueixen nous elements per a evitar-lo.

Fa uns dies va saltar la notícia d'un nou radar que mesurarà la contaminació acústica que emeten els vehicles. Amb aquesta nova mesura es pretén eliminar l'excés de soroll en els nuclis urbans i garantir la salut dels seus habitants.

Aquesta setmana s'ha anunciat una nova mesura que no agradarà a molts dels conductors. La Direcció General de Trànsit ha posat en marxa un canvi en la normativa amb la finalitat de mantenir la seguretat en les carreteres espanyoles.

La DGT posa en marxa una nova mesura per als vehicles

La institució de trànsit ha posat en marxa l'emissió de nombroses cartes per a anunciar als afectats de la nova mesura un assumpte important. L'arribada al domicili d'una carta de la DGT sempre simbolitza una mala notícia.

En moltes ocasions aquestes contenen una multa de trànsit o una sanció a la qual s'ha de fer front mitjançant un desemborsament econòmic. De fet, s'ha convertit en una de les majors pors dels conductors espanyols a causa de l'elevada quantitat que suposa la infracció.

Això no obstant, aquesta nova carta conté un missatge molt diferent, tot i que també té una finalitat econòmica. I és que guarda en el seu interior un nou missatge que es troba vinculat amb una nova imposició, si el conductor que la rep desitja seguir fent servir el seu vehicle.

En els pròxims dies l'organisme començarà a enviar avisos per a sotmetre a determinats cotxes a una nova Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV). En ella figurarà la data obligatòria en la qual s'haurà de dur a terme aquesta revisió i les conseqüències de no fer-ho. Aquesta imposició haurà de dur-se a terme encara que s'hagi passat aquesta inspecció recentment.

Això no afectarà a tots els vehicles del país, només a aquells que compleixin amb un criteri marcat en el canvi de la normativa. Segons la modificació, tot vehicle que hagi estat declarat sinistre total i reparat haurà de sotmetre's a un nou examen.

És a dir, els conductors que decideixin arreglar els seus cotxes després d'un fort accident hauran d'acudir a la ITV de nou. La principal finalitat és detectar si la reparació s'ha fet correctament i no comporta cap risc per a la seguretat viària.

A més, informen que en cas de suspendre l'examen no podran circular per les carreteres i estan cometent una il·legalitat. Però no només això, ja que es poden enfrontar a una grandiosa multa econòmica i amb possibilitat de retirada del carnet.

En la carta que es remetrà als involucrats es matisa la vital importància de la data límit. Una vegada passada, no es podrà obtenir una nova cita i el vehicle quedarà immobilitzat sense poder circular.

Amb això es pretén endurir les imprudències al volant i aconseguir que la circulació viària sigui tan segura com sigui possible. Amb molta seguretat, els afectats per aquesta mesura estaran en contra seva, però és un tràmit que s'ha de passar si es vol continuar circulant amb total seguretat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.