Pla general de la capçalera de la concentració de la plantilla del Banc Sabadell

Concentració de protesta contra el nou ERO que planteja el Banc Sabadell: «És salvatge»

La plantilla tem que es tracti d'un pas més cap a una integració amb una altra entitat i que suposi més acomiadaments

El nou ERO que ha plantejat el Banc Sabadell, que preveu acomiadar 1.936 persones, ha encès els ànims dels treballadors, que aquest dijous s'han reunit davant la seu central de l'entitat a la plaça de Catalunya de la cocapital vallesana. Han protestat contra un ERO que asseguren ofereix unes condicions inacceptables.

Tot i la pluja, un centenar de persones s'ha concentrat davant l'edifici del Banc Sabadell i, posteriorment, ha tallat la ronda Zamenhof. Els participants han mostrat el malestar davant el segon expedient que ha presentat l'entitat en menys d'un any. En aquest sentit, els sindicats denuncien que no s'han tingut en compte col·lectius com ara els empleats de 50 a 55 anys.

Cal recordar que durant el primer trimestre d'enguany, el Banc Sabadell ja va acomiadar de poc més de 1.800 treballadors a través d'un ERO.

Crítiques a les condicions de l'ERO

El secretari general de la secció sindical a Catalunya de CCOO al Grup Banc Sabadell, Domènec Sadurní, ha assenyalat que «meten un col·lectiu com el de 50 a 55 anys, a qui no acceptaran la voluntarietat en la sortida i ofereixen la meitat del salari a la resta de treballadors».

En aquest sentit, ha afegit que les cotitzacions a la Seguretat Social proposades «no cobreixen el que queda de vida laboral per tenir una pensió adequada, i les baixes a divuit mensualitats estan a la meitat del que s'oferia fa escasses setmanes en el sector».

«És un ERO salvatge»

Sadurní ha denunciat que alhora que es planteja un ERO per reduir la plantilla, l'entitat ha anunciat 220 MEUR de benefici en el primer semestre del 2021. A més, també ha criticat que el conseller delegat s'hagi apujat el sou «mentre tanca oficina que tenen beneficis». El representant sindical ha afegit que «és un ERO salvatge que obeeix a unes casuístiques que de moment desconeixem».

En aquest sentit, Domènec Sadurní considera que aquesta nova retallada de personal és un pas més cap a un procés de fusió o integració. Finalment, el representant de CCOO ha recordat que la reestructuració del Banc Sabadell ja ha afectat 1.817 treballadors, que sumats als 1.936 més que es proposen, suposaran entre el 35 i el 40% de la plantilla.