Repassem tot seguit les estrenes d'aquesta setmana a la cartellera tarragonina. La primavera arriba a Ocine amb dues històries molt potents encapçalant les novetats cinematogràfiques que podrem veure al multi sales de Les Gavarres durant les pròximes setmanes.
A més de les estrenes que repassem tot seguit, arriba dilluns que ve, dia 25 de març i dimarts dia 26 una nova edició de 'Los Grandes del arte en el cine'. En aquesta ocasió, el cicle que porta als cinemes espanyols la distribuïdora A Contracorriente i que a Tarragona es pot veure cada mes a Ocine, ens presenta un documental de 90 minuts sobre Edgar Degas, el pintor i escultor francès considerat un dels fundadors de l'impressionisme.
'Degas, passió per la perfecció'
En aquesta ocasió, l'obra, dirigida per David Bickerstaff comença als carrers de París i al cor de l'exposició sobre l'artista que acull el Museu Fitzwilliam de Cambridge. El documental narra la fascinant i obsessiva recerca de l'artista per la perfecció i per la investigació a través de l'experimentació amb noves tècniques i d'un profund coneixement dels antics mestres, tant del Renaixement Italià com d'altres artistes com Ingres i Delacroix.
El documental, rodat en alta tecnologia i que permet apreciar detalls i perspectives de les obres artístiques en pantalla gran i amb una altíssima qualitat d'imatge – millor que veure les obres reals – enfila també el que va ser una dura història personal, al servei de l'art, consumida en obsessions i en aquest cas, pensant en què res d'ell quedés pel món després de la seva mort.
Alguna de les curiositats que podreu descobrir veient aquest documental que es projectarà dilluns i dimarts vinent a partir de les 20.30, és la quantitat de petites escultures que Degas va deixar al seu estudi fetes de cera, fang o plastilina. No les va voler fer de bronze perquè no perduressin. Malgrat la delicadesa d'aquests materials, encara avui es conserven al museu de Fitzwilliam, l'únic que pot fer-ho en condicions molt especials.
Aquesta nova entrega del cicle 'Els grans de l'art al cinema', juntament amb els documentals que ja s'han pogut veure a Ocine Les Gavarres són un clar exemple d'una de les frases més conegudes de Degas: 'L'art no és una qüestió del que es veu, sinó del que fas veure a altres persones amb ell'. Aquest cicle de documentals en pantalla gran és precisament això, traspassar l'art com el coneixem i veure'l d'una forma diferent i amb tots els sentits amplificats'
Abans d'aquest documental sobre Degas, podrem degustar les següents pel·lícules que arriben divendres dia 22 a la cartellera:
'Dolor y Gloria'
Pedro Almodóvar és pràcticament l'únic director espanyol que provoca que tothom a la indústria europea pari màquines i giri el cap per veure – alguns de reüll, només- què presenta el director manxec. Amb una carrera desigual i amb productes de segona com 'Los abrazos rotos' o 'Los amantes pasajeros', Almodóvar és un dels directors més reputats que tenim i un dels més estimats i odiats a parts iguals. Quan l'acompanyen Antonio Banderas i Penélope Cruz – els seus fills cinematogràfics, aquells que han crescut més que el pare però que tornen a casa sempre que els ho demana – acostuma a sortir prou bé la jugada.
La crítica s'ha rendit a 'Dolor y Gloria', la nova pel·lícula d'Almodóvar. Una obra de maduresa, sense estridències, ni excentricitats però amb tot l'univers Almodóvar condensat i destil·lat en la seva essència es tracta d'un retrat mig autobiogràfic, mig inventat on l'alter ego del director, el personatge de Salvador Mallo (Banderas) repassa la seva trajectòria, vida, creació, passions i sensacions. A més del duet Banderas-Cruz, completen el planter d'actors i actrius, Raúl Arévalo, Leonardo Sbaraglia, Asier Etxeandia, Cecilia Roth, Susi Sánchez, Nova Navas i Julieta Serrano.
Si us agrada Almodóvar, no us la podeu perdre perquè és de les seves millors pel·lícules en anys.
'Bel Canto'
Drama musical protagonitzat per Julianne Moore i Christopher Lambert. Una famosa soprano viatja a Sud-americà per oferir un concert privat a la festa d'un empresari japonès. La mansió on es fa la festa és atacada per un grup rebel enmig de la dictadura en què viu el país. Mentre estiguin segrestats a la casa, segrestadors i hostatges hauran de trobar la manera d'entendre's. Dirigeix Paul Weitz (Ahora los padres son ellos').
'Sant Martí'
Thriller català dirigit pels gironins David C. Ruiz i Albert València que arriba ara a Ocine Les Gavarres tot i ser rodat el 2015 i després d'un llarg procés de postproducció que ha servit per presentar una pel·lícula solvent, gens amateur i que ha captat l'atenció de festivals com l'Algeciras Fantástika o el Nervemore de Carolina del Nord. Un grup de joves es dirigeix a un festival de rock que se celebra a les muntanyes, el RockFest. Pel camí arriben a Sant Martí, un poble de la Catalunya profunda vingut a menys amb els anys i on començaran a passar coses extranyes amb els pocs veïns que hi queden.
'Nosotros'
Jordan Peele va saltar a la fama gràcies a la inquietant i un pèl passada de voltes 'Déjame Salir', un thriller psicològic que deriva cap al terror però amb tocs còmics i que va convertir-se en un fenomen mundial. Ara Peele, amb més pressupost i amb les mateixes mans lliures que tenia llavors signa aquesta paranoia cinematogràfica on una família es veu assetjada per una altra família que en realitat són ells mateixos en la seva versió més malèfica.
La tensió creixent, els ensurts més mentals i de percepció que reals i el clima asfixiant de quan s'intueix que passarà alguna cosa però no se sap ben bé quina són els elements essencials d'aquest thriller on la psicologia jugarà un paper rellevant. Elisabeth Moss i Lupita Nyong'o són les protagonistes de la història.
Finalment, recordeu que aquest dijous dia 21 a partir de les 20.15 podreu gaudir també d'un Ballet en dos actes enregistrat l'any 2017 al Liverpool Empire. Es tracta de l'aclamat Giselle d'Akram Khan segons la partitura original d'Adolphe Adam. Una nova edició de l'Opera&Ballet pel qual podeu comprar les vostres entrades aquí.