grandes-arte-cine-tarragona

Espectaculars documentals sobre els genis de l'art a Ocine Gavarres

Demà dilluns dia 14 i dimarts dia 15 de gener aterra al cinema de Tarragona una nova entrega del cicle 'Los grandes del arte en el cine'. Claude Monet serà l'artista protagonista d'aquest mes.

 

Aquest dilluns 14 i dimarts 15 de gener arriba a Ocine Les Gavarres una nova pel·lícula d'aquelles que haurien de ser de vistes pràcticament de forma obligatòria no només per a estudiants d'art o per a amants de les diferents disciplines artístiques clàssiques sinó per a tothom a qui li agradi el cinema i vulgui ser testimoni d'excepció de material audiovisual de primer nivell.

Es tracta del documental 'Los nenúfares de Monet',  una nova entrega de l'espectacular cicle de pel·lícules documentals dels artistes més importants i influents de la història que, de la mà de A Contracorriente Films, arriba cada mes a una vuitantena de cinemes espanyols, a Tarragona a Ocine Les Gavarres.

Pel·lícules rodades en alta qualitat digital

El cicle de llargmetratges documentals està en marxa des del mes d'octubre de 2018 i compta amb una desena de títols que permeten a l'espectador traslladar-se als millors museus i exposicions del món.

Es tracta d'una selecció de pel·lícules rodades en 8k i en 4k – altíssima qualitat d'imatge i en pantalla gran – que mensualment arriben a Tarragona – i que fins a la data han versat sobre Caravaggio, Picasso i Bernini, entre d'altres.

Així doncs, 'Caravaggio en cuerpo y alma' fa un recorregut a través de la vida, obres i existencia de Miguel Ángel Mersi da Caravaggio, una de les figures més misterioses de la història de l'art. 'Hitler vs. Picasso (y otros artistas modernos)' es centra en 4 exposicions i que serveix per revelar molts secrets del tresor artístic que va aconseguir reunir el Führer.  Bernini és un dels millors escultors de la història i amb 'Bernini, el hombre que inventó el barroco' s'analitzen més de 60 obres mestres de l'extraordinari artista i s'aprofundeix en la seva tècnica i estil.

grandes-arte-cine-tarragona-monet
'Los nenúfares de Monet', el documental que es podrà veure demà i dimarts a Ocine Les Gavarres | Cedida

 

'Los nenúfares de Monet', demà dia 14 i dimarts 15 a Tarragona

'Los nenúfares de Monet, la magia de la luz y el agua' és el documental que es podrà veure demà a partir de les 20.30 hores. Ens explica l'origen d'una obra d'art en sèrie, que va trencar l'estil convencional de l'època gràcies a Claude Monet, màxim exponent de l'impressionisme.

L'obra, que recorre els museus i espais que mostren les obres mestres de Monet – L'Orangerie, el Marmottan, l'Orsay i els jardins de Giverny – s'endinsa en el món trist i fosc de finals de la Primera Guerra Mundial. És en aquest context quan Monet s'adona que la seva pintura serà el seu llegat a França i al mateix temps un símbol de pau, resistència i esperança pel món.

Es tracta doncs del relat de la seva obsessió per la llum i l'aigua i de com va saber transformar-ho en una cosa màgica.

Material cinematogràfic d'alt valor educatiu

grandes-arte-cine-tarragona-detall
La nitidesa de les imatges és espectacular | Cedida

 

Tal com es destaca des d' A Contracorriente, el cicle 'Los grandes del Arte en el Cine' és una experiència única i irrepetible amb diversos punts d'interès: pels amants de l'art i el públic en general, és una oportunitat única de conèixer els personatges claus de la història de l'art mundial, el seu context històric i artístic i els aspectes més rellevants i alguns punts fins ara desconeguts, de les seves obres mestres.

També és interessant el cicle a escala tecnològica. Mai abans s'havia presentat un cicle com aquest rodat en 4K i en 8K i amb un desplegament tècnic i de recursos com el que hi ha aquí. Això permet observar les obres i els detalls de les mateixes amb una nitidesa i proximitat que fan que fins i tot pugui ser una experiència més enriquidora i precisa que el visionament de la peça artística original.

En l'àmbit educatiu aquest cicle és un autèntic tresor. No només per als estudiants d'art, sinó també per a escolars i instituts que tenen aquí una manera amena i molt pedagògica d'apropar-se a la genialitat dels grans artistes de tots els temps.

La possibilitat de gaudir de l'art al cinema de Tarragona

El cicle s'allargarà fins al mes de juliol. Un cop cada mes hi haurà l'oportunitat de gaudir a les sales d'Ocine de 'Los grandes del Arte en el cine'. En paraules de Josep Eduard Príncep, gerent d'Ocine Tarragona, 'no sempre es té la possibilitat de gaudir a Tarragona d'un cicle de tan alta qualitat com aquest. És molt recomanable tant per la part tècnica i cinematogràfica, amb una qualitat increïble, com per la part artística i pedagògica. Qui ve, repeteix'

grandes-arte-cine-tarragona-context
Els documentals aprofundeixen també en els àmbits històric i geogràfic de l'artista que retraten | Cedida

 

Van Gogh i Degas, protagonistes dels documentals de febrer i març

La programació de documentals ja està tancada pels pròxims mesos. Així doncs, el 25 i 26 de febrer es projectarà 'Van Gogh, de los campos de trigo bajo cielos nublados', El 25 i 26 de març, 'Degas, Pasión por la perfección', a l'abril, 'El joven Picasso', els dies 28, 29 i 30. El 6 i el 7 de maig arribarà un documental dedicat a Leonardo Da Vinci, el 3 i el 4 de juny 'Klimt & Schele. Eros y Psique' i tancarà el cicle un documental sobre Rembrandt l'1 i el 2 de juliol.

Els documentals estan produïts per Magnitudo Film, una productora italiana especialitzada en el rodatge i producció de documentals sobre art i cultura a escala mundial. A Contracorriente Films, especialitzada en cinema europeu i independent, ha estat la distribuïdora que ha portat el cicle a Espanya.

També et pot interessar:

Els paisatges de la Costa Daurada i l'Ebre que van inspirar quatre genis

'Pep Escoda. Retrats' arriba al Tinglado 2 del Moll de Costa de Tarragona

Narcís Agustí (OCINE): «El cinema mai desapareixerà com no ho han fet el teatre ni els llibres»