Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de fotos d'una carretera plena de cotxes i al costat un senyal de trànsit que limita la velocitat a 150 quilòmetres per hora

Tots pensen que és il·legal conduir a 150 km/h: la DGT no us multarà en aquest cas

Para atenció al document que necessites perquè la DGT no et multi si superes el límit de velocitat permès

Conduir a 150 km/ha les carreteres espanyoles és un tema que genera molta confusió. La DGT estableix límits de velocitat per garantir la seguretat viària. Tot i això, hi ha un supòsit en què és possible circular a 150 km/h sense rebre una multa.

El permís especial de la DGT per conduir a 150 km/h sense multa

La DGT és l'entitat encarregada de regular el trànsit a Espanya. Segons la normativa vigent, el límit màxim de velocitat a autopistes i autovies és de 120 km/h.

Superar aquest límit pot resultar en multes i sancions. Tot i això, hi ha una excepció que permet a certs conductors circular a 150 km/h sense ser multats.

Fotomuntatge amb una imatge d'una carretera de fons, davant una persona preocupada i un símbol d'alerta
Hi ha un permís de la DGT que evitarà pagar una multa si vas a 150 km/h | Europa Press, Icons8 Photo, InstaStudio

Per poder circular a 150 km/h sense rebre una multa, cal comptar amb un permís especial. Aquest permís no és una cosa que qualsevol conductor pugui obtenir fàcilment. Es tracta d'una autorització específica per a vehicles que compleixen certs requisits tècnics i de seguretat.

Requisits del vehicle

Perquè un vehicle pugui circular a 150 km/h, ha de complir els requisits següents:

  • Sistema de frenada avançada: El cotxe ha de tenir un sistema de frenada que garanteixi una detenció segura a altes velocitats.
  • Control d'estabilitat: És fonamental que el vehicle tingui un Sistema de Control d'Estabilitat (ESP) per evitar derraps i accidents.
  • Pneumàtics d'alta velocitat: Els pneumàtics han d'estar homologats per suportar velocitats superiors a 150 km/h.

Requisits del conductor

A més del vehicle, el conductor també ha de complir certs requisits:

  • Carnet de conduir sense sancions greus: El conductor ha de tenir un historial net, sense sancions greus en els darrers anys.
  • Curs de conducció avançada: És necessari haver completat un curs de conducció avançada que certifiqui la capacitat de manejar a altes velocitats.

Com obtenir el permís especial

Obtenir aquest permís especial no és un procés senzill. Primer, el conductor ha de sol·licitar una avaluació del vehicle en un centre autoritzat per la DGT. Si el cotxe compleix tots els requisits tècnics, s'emet un certificat d'aptitud.

Després, el conductor ha de presentar aquest certificat juntament amb el seu historial de conducció i el diploma del curs de conducció avançada a una oficina de la DGT. Si tot està en ordre, s'emet el permís especial que autoritza circular a 150 km/h.

Obtenir el permís especial no és senzill, però garanteix que els que circulin a aquesta velocitat ho facin de manera segura. Si esteu interessats en obtenir aquest permís, assegureu-vos de complir tots els requisits i segueix el procés establert per la DGT.