Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una mujer con dolor en el cuello por la tiroiditis subaguda

El què li ha passat a un pacient de coronavirus que ha agafat tothom per sorpresa

La tiroïditis subaguda es caracteritza pel dolor al coll i sol precedir a una infecció del tracte respiratori superior
Una dona amb dolor al coll per la tiroïditis subaguda
Primer cas d'una pacient amb Covid-19 que desenvolupa infecció tiroidal | cedida

La infecció per coronavirus pot provocar tiroïditis subaguda, segons un nou estudi publicat al prestigiós «The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism», que informa en detall del primer cas conegut sobre aquesta patologia.

La tiroïditis subaguda és una malaltia tiroidal inflamatòria  caracteritzada per dolor al coll i sol estar precedida per una infecció del tracte respiratori superior. Aquesta patologia pot ser causada per una infecció viral o una reacció inflamatòria postviral, i molts virus s'han relacionat amb la malaltia.

El metge Francesco Latrofa alerta de la relació de la tiroïditis amb el covid-19

El SARS-CoV-2 s'ha convertit en una pandèmia amb símptomes respiratoris greus i pot afectar altres òrgans. «Reportem el primer cas de tiroïditis subaguda després de la infecció per SARS-CoV-2», assegura Francesco Latrofa, metge de l'Hospital Universitari de Pisa a Pisa (Itàlia). «S'ha d'alertar els metges sobre la possibilitat d'aquesta manifestació clínica addicional relacionada amb Covid-19», afegeix el doctor italià.

«La Covid-19 pot ser responsable de l'inici de la tiroïditis subaguda»

Els metges van examinar una dona de 18 anys infectada amb Covid-19 després de ser contagiada pel seu pare. La jove es va recuperar del tot donant resultats negatius uns dies després de passar la malaltia, però pocs dies després va començar a experimentar alguns símptomes addicionals, com mal de coll i tiroide, febre i augment de la freqüència cardíaca.

Per això, la dona va haver d'ingressar novament a l'hospital, on li van diagnosticar tiroïditis subaguda, malgrat que tenia un funcionament normal de la tiroide tan sols un mes abans. «A causa de l'associació cronològica, la SARS-CoV-2 pot considerar-se responsable de l'inici de la tiroïditis subaguda», exposa el metge italià Francesco Latrofa.