Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol a Tossa de Mar

L'estiu guanya la partida clarament en un dia radiant: Temps a Catalunya el dimarts 26 de maig del 2020

Aquest dimarts les TºC pujaran amb més ganes i superaran els 30ºC a molts punts de l'interior. Els ruixats de tarda quedaran només restringits al Pirineu i seran molt locals

Imatge d'una sortida de sol a Tossa de Mar
El sol serà el gran protagonista d'aquest dimarts | Robby Geebelen

De cara al dimarts, 26 de maig, tindrem un temps ben diferent, sobretot a les comarques de Tarragona i Lleida, on ha estat més núvol aquest dilluns amb alguns ruixats. El sol dominarà clarament arreu i l'arribada d'una nova massa d’aire càlid que ens arriba aquests dies farà pujar les temperatures d'una forma clara i contundent a partir d'aquest dimarts. La calor es mantindrà amb nosaltres força jornades més i farà que els termòmetres segueixin pujant sense aturador al llarg d'aquesta setmana. Localment, aquest dimarts ja es poden tornar a superar els 30ºC a molts indrets del prelitoral nord i entre dimecres i divendres, els termòmetres tocaran sostre amb màximes pròximes als 35ºC  en algunes raconades de la depressió de l'Ebre.   

Cel radiant i més calor

De cara a aquest dimarts, ens llevarem amb un  temps assolellat, però amb un ambient fresc a molts indrets de l'interior a primeres hores. Tot i això, aquesta fresca serà fugaç, ja que a partir de mig matí, els termòmetres superaran ràpidament els 20ºC arreu. Les màximes s'assoliran a primeres hores de la tarda amb valors que s'aproximaran o superaran lleugerament els 30ºC tant a ponent, com també el prelitoral de Girona. La calor d'estiu serà la clara protagonista de la jornada.

Previsió a Catalunya pel dimarts 26 de maig de 2020
Previsió de símbols per aquest pròxim dimarts a Catalunya | Catalunya Diari

Al llarg de la tarda, cal destacar l'aparició de nuvolades que creixeran al Pirineu i Prepirineu, on no es descarta alguna tímida gotellada a la tarda, molt fugaç tot plegat. El sol seguirà dominant a gran part de Catalunya fins a últimes hores del dia. Els termòmetres pujaran clarament també al prelitoral i litoral central on han quedat més frenades aquest dilluns a causa de les marinades.

Nova calorada a finals de setmana

En dies posteriors, el sol i la calor seguiran sent els clars protagonistes, fins a finals de setmana, quan les temperatures encara pujaran més i assoliran els màxims, fregant o superant lleugerament els 35ºC a les comarques de ponent com a l'interior de les comarques gironines. Situació que s'allargarà ben bé fins al cap de setmana vinent. 

El temps a Barcelona

Seguirà l'ambient estiuenc a Barcelona al llarg d'aquest dimarts, els termòmetres pujaran més i s'assoliran els 25ºC. Temperatures mínimes cada cop més altes i el  sol dominarà al llarg de tota la jornada.

El temps a Tarragona

La calor també serà la clara protagonista d'aquest dimarts a la ciutat de Tarragona, amb valors que fregaran els 26ºC i amb un ambient molt més radiant que no pas aquest passat dilluns.

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, el temps seguirà estiuenc, amb alguna nuvolada de tarda a mesura que avanci aquest dimarts.  Les TºC podrien fregar també els 30ºC a les hores centrals del dia.

El temps a Lleida

Dimarts de ple estiu a la ciutat de Lleida amb temperatures que se situaran al voltant dels 29ºC. Més calor en dies posteriors i seguirà el cel completament serè i radiant.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el sol i la calor atípica també seran els protagonistes de forma clara aquest dimarts. Les temperatures superaran els 25ºC de forma àmplia.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un dimarts també d’estiu amb molta calor per l’època i sol que dominarà arreu. Se superaran còmodament els 25ºC al migdia.