Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El rei emèrit Joan Carles I en una imatge d'arxiu

La Casa Reial desmenteix que Joan Carles I hagi ingressat per la Covid-19

A les 9 del matí d'avui dijous, 17 de desembre, ha transcendit la notícia de què el rei emèrit d'Espanya Joan Carles I havia ingressat en una clínica mèdica d'Abu Dhabi

El rei emèrit Joan Carles I en una imatge d'arxiu
Joan Carles I no ha ingressat avui dijous, 17 de desembre, per la Covid-19 | cedida

A les 9 del matí d'avui dijous, 17 de desembre, ha transcendit la notícia de què el rei emèrit d'Espanya Joan Carles I havia ingressat en una clínica mèdica d'Abu Dhabi, l'emirat on resideix des de fa mesos, per culpa de la Covid-19. Tanmateix, a les 9.32 hores La Casa Reial ha desmentit que el rei emèrit estigui ingressat per coronavirus davant les informacions divulgades per diversos mitjans de comunicació, i que situaven a Joan Carles I en una clínica d'Abu Dhabi.

Joan Carles no tornarà a Espanya per Nadal

La Cadena COPE ha avançat aquest mateix dijous que Joan Carles I no tornarà finalment a Espanya per Nadal a causa de la situació de la pandèmia de coronavirus i la seva condició de persona d'alt risc. Posteriorment, diversos mitjans van informar que el rei emèrit es trobava ingressat a causa del coronavirus, la qual cosa ha estat desmentit per Sarsuela.

Quant a la decisió de no tornar a Espanya per Nadal, el monarca hauria traslladat als seus afins un missatge en el qual assegura que prefereix l'estabilitat del lloc en el qual es troba fins que la situació sanitària millori.

El rei emèrit es troba des del mes d'agost passat a Abu Dhabi, on va viatjar després que es fes pública la seva decisió de traslladar la seva residència fora d'Espanya. El pare de Felip VI va explicar llavors que deixava Espanya «davant la repercussió pública que estan generant certs esdeveniments passats» de la seva vida privada i per a facilitar al seu fill la seva labor com a cap de l'Estat.

La possibilitat de tornar a Espanya havia polaritzat en els últims dies el debat polític nacional. En aquest sentit, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a preguntes de periodistes, va contestar que era una decisió sobre la qual havia de pronunciar-se únicament Casa Reial.