El Govern ja té sobre la taula el tancament de bars per franges horàries

Segons 'La Vanguardia', el Govern estudia una fórmula que representaria el tancament de l'hostaleria entre àpats i només podrien obrir per servir esmorzars, dinars i sopars

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa amb mascareta
El Govern ja tindria sobre la taula una nova proposta per als bars | Generalitat de Catalunya

La Generalitat ja ho donava per fet: Catalunya «sí o sí» haurà de fer passes enrere en aquesta desescalada. En un panorama de plena incertesa i amb el govern espanyol delegant tota la responsabilitat en les autonomies, ara el Govern de la Generalitat té sobre la taula una sèrie de mesures per a mirar de minimitzar el risc de contagis en uns dies de màxima perillositat. I entre aquestes mesures, una de clara: el tancament de bars per franges horàries. Segons explica 'La Vanguardia', l'opció que valora l'Executiu català passaria per una limitació horària per la qual s'obligaria a bars i restaurants a tancar a partir de mitja tarda o de mig matí.

'Rac1', en aquesta línia, va més enllà i explica que es valora un tancament entre àpats. És a dir, els restaurants i bars de Catalunya només podrien obrir per servir esmorzars, dinars i sopars i evitar així el consum entre hores.  La proposta es trobaria ara mateix en una fase molt inicial, tot i que sí que s'estaria definint. 

Pel que fa al confinament municipal (que aquest cap de setmana havia de passar a ser de caràcter comarcal), el Govern podria fer marxa enrere i mantenir l'obligació de no sortir del municipi de residència en cap de setmana. El mateix mitjà, així mateix, també explica que per Nadal el Govern es planteja a hores d'ara modificacions en l'horari del toc de queda per Nadal i la nit de Cap d'Any. 

L'hostaleria, de nou en quadre i incògnita sobre el Nadal

Tot just el passat dimecres, 16 de desembre, el gremi de restauradors de Catalunya es postulava com la millor opció per celebrar el Nadal amb les mesures sanitàries adequades. El revés, però, ha arribat aquest matí. Ara per ara el futur de bars i restaurants és una incògnita i només queda saber si el Govern tirarà endavant amb el pla que avança 'La Vanguardia'. 

Pel que fa a la celebració del Nadal, el Govern de la Generalitat sap que té totes les de la llei per a endurir les restriccions durant les festes. El govern espanyol permet a les autonomies endurir les restriccions i a Catalunya la consellera de SalutAlba Vergés ja va relatar que «sí o sí» es farien passos enrere en la desescalada. De moment, que el que sí que s'estudia és una modificació en l'horari del toc de queda; però no es descarten noves restriccions de mobilitat i d'afluència a les cases en dies com el 25, el 26 de desembre i l'1 de gener. 


Comentaris

envia el comentari