YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La Casa Reial i el govern espanyol estudien retirar el títol de rei a Joan Carles I

Segons 'RNE', la Zarzuela i la Moncloa no descarten prendre aquesta determinació per a intentar minimitzar l'impacte de la tornada de Joan Carles a Espanya

El Rei Joan Carles I molt seriós
El Rei Joan Carles I té la ferma voluntat de tornar a Espanya i es valora la retirada del títol de rei   | GTRES

Bomba reial. La Casa Reial i el govern espanyol estarien negociant la retirada del títol de rei a Joan Carles I. Segons avança 'Radio Nacional d'Espanya', l'emèrit té la ferma intenció de tornar a Espanya i la Zarzuela i la Moncloa busquen tota mena d'alternatives per a intentar minimitzar la polèmica de la notícia. I una d'aquestes passa per la retirada del títol a Joan Carles. 

Per fer-ho possible, el govern, amb el vistiplau de la Casa Reial, hauria de modificar el decret aprovat el juny de 2014, pel qual se li entregava a l'emèrit el títol honorífic de rei. Tot plegat arriba després que diversos mitjans hagin filtrat la voluntat de Joan Carles de tornar a Espanya després de la seva fugida llampec als Emirats Àrabs. 

El rei podria dormir fora del complex palauenc

Fonts consultades de la Casa Reial ometen fer cap declaració. Tanmateix, en la tradicional felicitació nadalenca dels reis, tant Joan Carles com Sofia han aportat la seva firma amb el següent missatge: «Felices Pasqües i Any Nou 2021». Ara bé, els rumors del possible retorn del rei emèrit per Nadal no han agradat la Casa Reial, que, segons diverses fonts, s'hauria plantejat diferents maneres perquè Joan Carles no fixi la seva residència al Palau de la Zarzuela. 

Així, podria romandre en el seu habitatge de Madrid, però fora del complex, als domicilis de la seva germana Pilar o de la seva filla Helena, per exemple. 

Segons l'ens públic, la pressió que podria suportar Felip VI i la Corona en cas de tornar el seu pare és un dels motius pel qual cal estudiar l'opció d'allunyar la institució de Joan Carles I. Per la seva banda, el president del govern central, Pedro Sánchez, va manifestar que «la monarquia no està en perill a Espanya» i que, d'aquesta manera, el que es fa i es farà és jutjar «persones, no institucions».

La Casa Reial també optaria, així, per excloure a Joan Carles com a membre de la Família Reial, una decisió, però, que està en mans del seu fill, l'actual rei, Felip VI

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari