Dues persones amb vestimenta especial per al coronavirus en un laboratori

Els brots de coronavirus es disparen a Barcelona i ja superen el centenar de casos

Augmenta la preocupació a Catalunya, que ja té una comarca de nou confinada

Els brots de coronavirus  segueixen augmentant al llarg de tot el territori, tant a Catalunya  com a la resta d'Espanya. A Catalunya actualment hi ha diversos brots de coronavirus, però sense dubte els més preocupants són els de Lleida.

A conseqüència d'això, el Segrià s'ha convertit en la primera comarca catalana que ha retrocedit en la desescalada i ha tornat a un estat de confinament. Lleida, per la seva banda, és la primera capital de província a tot Espanya que torna a estar confinada. 

Però aquests no són els únics brots de coronavirus que preocupen el Departament de Salut. Actualment hi ha dos focus de coronavirus a la ciutat de Barcelona  que comencen a augmentar molts els casos.

Concretament, els brots s'han detectat als districtes de Sants-Montjuïc i a Sarrià-Sant Gervasi. Al primer s'han detectat ja 77 casos en els últims dies, mentre que al segon sumen 33 positius. Entre tots dos sumen dues terceres parts de tots els casos detectats a la ciutat només entre dimecres i dijous de la setmana passada.

Davant la situació, les autoritats sanitàries han alertat que no s'ha «d'abaixar la guàrdia davant el virus» i han insistit a mantenir les mesures d'higiene, la distància de seguretat i respectar els protocols establerts en la 'nova normalitat'.

Alba Vergés, consellera de Salut, ha anunciat que s'està seguint els protocols de detecció  i rastreig de contactes per als positius per mirar d'aturar la transmissió, però molta gent està preocupada per si no s'aconsegueix frenar l'avanç de casos i la Generalitat es veu obligada a decretar un nou confinament. 

El confinament al Segrià: Prohibit entrar o sortir de la comarca sense motius justificats

Al Segrià la situació és força diferent. Amb les dades del passat divendres, la regió sanitària de Lleida  havia detectat més de 300 casos positius de coronavirus en només una setmana, dades superiors a les pitjors setmanes de l'inici de la pandèmia al març i l'abril. 

Per aquesta raó, la Generalitat s'ha vist obligada a decretar el confinament a la comarca del Segrià, que actualment intenta controlar els vuit brots de coronavirus relacionats a la zona.

Segons va informar el Departament d'Interior, el confinament a Lleida serà similar al de  la Fase 1  de la desescalada del govern espanyol. Des de les 4 de la tarda de dissabte, ningú pot entrar o sortir de la comarca del Segrià sense motius laborals o una causa justificada. A més, estan prohibides les reunions de més de 10 persones i han quedat restringides les visites a les residències  de gent gran. 

El conseller, Miquel Buch, va informar que, de nou, els habitants de la zona hauran de dur el Certificat d'autoresponsabilitat de la Generalitat de Catalunya per justificar els seus desplaçaments i que serà obligatori per passar els controls.

Pels treballadors que han d'entrar o sortir de la comarca serà obligatori tenir un certificat signat per la seva empresa, i per als residents de la comarca que estaven fora quan es va decretar el confinament, Buch va aclarir que se'ls permetrà tornar a casa sense problemes.